Anunțul de ultima oră de la ANAF. Câți bani au fost colectați în primele 11 luni din an

| 18 dec, 15:46

Fiscul a anunțat luni, 18 decembrie, care este gradul de colectare a încasărilor bugetare după 11 luni ale anului.

Totalul veniturilor colectate de ANAF în primele 11 luni ale anului s-au cifrat la 196,58 mld. lei, cu 7% (12,8 mld.lei) peste nivelul din perioada similar a anului trecut, când încasările se ridicau la 183 miliarde lei, a anunţat luni instituţia.

Suma reprezintă un grad de realizare de 100% a programului de colectare stabilit prin legile bugetare anuale.

În ceea ce priveşte obligaţiile fiscale declarate, în perioada ianuarie-noiembrie s-a declarat un volum total de 199 mld. lei faţă de 186 mld. lei în perioada similara a anului trecut, o creştere de 12,99 mld. lei (6,99%).

De asemenea, în privinţa estimărilor legate de colectare a veniturilor bugetare pentru întreg anul 2017, din analiza potentialului de colectare până la finele anului, ANAF prevede un volum total al veniturilor corespunzător celui prevăzut în legile bugetare anuale, asa cum au fost rectificate în luna noiembrie, respectiv de 214 mld. Lei.

Veniturile totale estimate pentru 2017 sunt cu 7,4% peste sumele colectate în 2016 (199 mld. lei), respectiv un plus de venituri de circa 14,81 mld. lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ