Anunţ al Agenţiei Spaţiale Europene! Uite ce se va prăbuşi pe Pământ

| 08 noi, 2013

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a anunţat că satelitul GOCE, lansat în 2009 pentru a măsura gravitaţia Terrei, se va prăbuşi pe Pământ duminică noaptea sau în cursul zilei de luni, însă este puţin probabil ca resturile rezultate din dezintegrarea acestuia să provoace victime, transmite Associated Press.

Specialiştii au anunţat că satelitul care cântăreşte 1.100 de kilograme a coborât deja la o altitudine de 170 de kilometri şi se îndreaptă spre Pământ. Când va ajunge la altitudinea de 80 de kilometri de Pământ, satelitul se va dezintegra şi patru cincimi din el vor arde în atmosferă.

ESA a comunicat, astăzi, că oamenii au o şansă de 250.000 de ori mai mare să câştige la loterie decât să fie loviţi de cele 90 de kilograme de resturi ce pot să rămână după dezintegrarea satelitului.

GOCE, lansat pentru a măsura gravitaţia Pământului, a rămas fără carburant în urmă cu o lună, încheindu-şi astfel misiunea de cercetare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ