UPDATE Trafic AGLOMERAT pe DN1. Poliţiștii recomandă rute alternative

| 03 ian, 11:47

UPDATE Drumul naţional 1 a început să se aglomereze, duminică la prânz, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, în condiţiile în care turiştii care au petrecut Revelionul la munte se întorc acasă, poliţiştii recomandându-le şoferilor ca rută alternativă DN 1 A Braşov - Săcele - Cheia - Ploieşti.

UPDATE 14.40. Traficul este blocat între Predeal şi Azuga din cauza unui autocar care s-a defectat. Pentru că în zonă este o singură bandă pe sens, maşinile trec alternativ, informează digi24.ro.

Pe drumul naţional 1 se circulă în coloană, duminică, atât pe sensul de coborâre dinspre munte, cât şi pe cel către Braşov, informează Poliţia Prahova.

Astfel, în dreptul staţiunilor prahovene Azuga şi Buşteni se circulă în coloană, bară la bară, însă nu sunt blocaje în trafic.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române precizează că, spre deosebire de alţi ani, în zilele de 1 şi 2 ianuarie 2016 a fost aglomeraţie şi pe sensul de mers către Braşov, numeroşi turişti mergând în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, din zona Rucăr-Bran şi în Poiana Braşov după trecerea dintre ani.

În aceste condiţii, dacă se vor forma coloane de autovehicule pe DN1, în judeţele Braşov şi Prahova, poliţiştii le recomandă şoferilor ca rută alternativă DN 1 ABraşov - Săcele - Cheia - Vălenii de Munte - Ploieşti, tronson pe care, la ora actuală, circulaţia se desfăşoară fără probleme.

Întrucât este posibil să se îngreuneze circulaţia şi pe DN73A Râşnov - Predeal, la intersecţia cu DN1, poliţiştii rutieri amintesc şoferilor în Bucureşti se poate ajunge din zona Bran-Moieciu circulând pe ruta DN73 Braşov - Valea Mare-Pravăţ, DN72A Valea Mare - Pravăţ - Târgovişte, DN71 Târgovişte - Bâldana, DN7 Bâldana - Bucureşti.

"Chiar dacă această rută trece prin multe localităţi în care limita maximă de viteză este de 50 km/h, se merge constant, fără a staţiona în coloană, aşa cum se întâmplă pe DN1 Predeal - Comarnic. Recomandăm folosirea acestei rute până în jurul orei 14:00, având în vedere că, începând cu această oră, până luni, la ora 12:00, pentru sudul şi sud-vestul ţării va intra în vigoare o atenţionare cu cod galben, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, care annţă ninsoare, vânt puternic, temperaturi scăzute şi viscol", se arată în informarea Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

Sursa citată mai informează că la ora transmiterii acestei ştiri traficul rutier este intens pe DN1 Braşov - Bucureşti, iar la intrarea în Buşteni dinspre Azuga există o coloană de autovehicule în mişcare, la fel şi în sens invers, dinspre Poiana Ţapului până în Buşteni.

La kilometrul 137 al DN1, între Azuga şi Predeal, un autocar s-a defectat pe sensul de mers către Bucureşti, astfel că circulaţia se desfăţoară alternativ, pe o bandă, fiind dirijată de poliţişti.

Poliţiştii le reamintesc şoferilor că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Mii de turişti care au petrecut sfârşitul de an la munte, în judeţele Prahova şi Braşov, se întorc spre Ploieşti şi Bucureşti, pentru cei mai mulţi dintre cei care au făcut Revelionul la munte aceasta fiind ultima zi a vacanţei.

Totodată, poliţiştii îi avertizează pe şoferi să circule cu prudenţă pe DN67C Novaci - Rânca, din judeţul Gorj, drum de interes turistic, cu declivitate mare şi afectat frecvent de viscol, dar şi pe DN7, pe Valea Oltului, unde la ora actuală partea carosabilă este umedă, zăpadă existând doar în zona acostamentelor.

Traficul rutier este în creștere duminică dimineață pe DN1 Brașov - București, dar nu sunt semnalate probleme legate de fluența acestuia, însă în orele următoare este posibil ca viteza medie de deplasare să scadă

"În ultimii ani, pe segmentul Predeal — Comarnic, pe sensul de mers către București, cel mai greu s-a circulat în ziua de 2 ianuarie, când se termină majoritatea sejururilor de Revelion. Spre deosebire de alți ani, în zilele de 1 și 2 ianuarie 2016 a fost aglomerație și pe sensul de mers către Brașov, numeroși turiști mergând în stațiunile montane de pe Valea Prahovei, din zona Rucăr-Bran și în Poiana Brașov după trecerea dintre ani. Așadar, dacă se vor forma coloane de autovehicule pe DN1, în județele Brașov și Prahova, le recomandăm automobiliștilor care pornesc din Brașov să folosească ruta alternativă DN1A Săcele — Cheia — Ploiești", menționează sursa citată.

Polițiștii rutieri estimează că este posibil să se îngreuneze circulația și pe DN73A Râșnov — Predeal, la intersecția cu DN1, așa că recomandă o altă rută spre București, din zona Bran-Moieciu circulând pe DN73 Brașov—Valea Mare-Pravăț, DN72A Valea Mare-Pravăț—Târgoviște, DN71 Târgoviște — Bâldana, DN7 Bâldana — București.

"Chiar dacă această rută trece prin multe localități în care limită maximă de viteză este de 50 km/ h, se merge constant, fără a staționa în coloană, așa cum se întâmplă pe DN1 Predeal — Comarnic. Recomandăm folosirea acestei rute până în jurul orei 14,00. Aceasta deoarece, începând de duminică, de la ora 14,00, până luni, la ora 12,00, pentru sudul și sud-vestul țării va intra în vigoare o atenționare cu cod galben, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, referitoare la ninsoare, vânt puternic, temperaturi scăzute și viscol (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92). Așadar, le recomandăm conducătorilor auto să pornească la drum din timp. De asemenea, le reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheată sau polei", mai arată Centrul Infotrafic.

Cele mai aglomerate drumuri care trec prin zona vizată de atenționare sunt DN65 Craiova — Pitești, DN7 Sibiu — Râmnicu Vâlcea — Pitești, autostrada A1 Pitești — București și DN6 Alexandria — București. Probleme vor fi și pe DN67C Novaci — Rânca, drum de interes turistic, afectat frecvent de viscol.

Conform informațiilor primite de la Secția Regională de Poliție Transporturi Galați, pe secția de cale ferată 702, între Buzău — Sud și Cilibia, dar și între Făurei și C.A. Rosetti, pe firul 1, șina s-a fisurat din cauza gerului. Până la remedierea avariei, câteva trenuri vor înregistra întârzieri, anunță Infotrafic.

Tag-uri: brasov, dn1, predeal
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ