Apa Nova, companie deţinută de francezi, pusă sub acuzare pentru fapte de corupție

| 30 oct, 11:11

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au decis punerea sub acuzare a companiei franțuzești Apa Nova, în dosarul în care este acuzată de evaziune fiscală, spălare de bani, dare de mită, trafic de influență și interceptări ilegale. Conducerea companiei, directorii Bruno Roche și Laurent Lalague, se află sub control judiciar în același dosar.

Compania Apa Nova este acuzată de procurorii anticorupție de evaziune fiscală, spălare de bani, dare de mită, trafic de influență și interceptări ilegale.

Bruno Roche, fostul director general al Apa Nova București, Vlad Moisescu și Ovidiu Semenescu s-au prezentat astăzi la Direcția Națională Anticorupție Ploiești, pentru a li se aduce la cunoștință noi acuzații și în dosarul de corupție în care sunt cercetați. Totodată, pe numele actualului director al companiei, Lavinia Săniuță, directorului adjunct, Giovana Soare, și finului lui Ovidiu Semenescu, Teodor Sterian, s-a dispus extinderea urmăririi penale și controlului judiciar cu încă 60 de zile.

Oamenii de afaceri Ovidiu Semenescu și Vlad Moisescu sunt cercetați, în urma extinderii cercetărilor, și pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Citeşte şi: Bruno Roche, Moisescu şi Semenescu, citaţi la DNA. Li se aduc ACUZAŢII NOI

Semenescu este anchetat în acest dosar pentru trafic de influență și cumpărare de influență, iar Vlad Moisescu, pentru trafic de influență.

De asemenea, sunte așteptați în fața procurorilor și foștii directori ai Apa Nova Bruno Roche (perioada 2008-2013) și Laurent Lalague (perioada septembrie 2013-iunie 2015), pentru a li se comunica extinderea acuzațiilor. Bruno Roche este acuzat de cumpărare de influență, iar Laurent Lalague are calitate de suspect în acest dosar.

În același dosar a fost extinsă urmărirea penală și controlul judiciar pe numele Laviniei Săniuță, director general al Apa Nova București, Giovanei Soare, director general adjunct al Apa Nova București, precum și lui Teodor Sterian, finul omului de afaceri Ovidiu Semenescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ