APDRP, prima instituţie certificată ISO 20000 pentru management IT

| 13 mai, 2013

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a devenit prima instituţie publică din România care a obţinut certificarea internaţională pentru standardul de calitate ISO 20000-1:2011, aplicabilă sistemului de management al serviciilor IT, din partea unui auditor extern.

Certificarea atestă faptul că procesele IT ale agenţiei sunt în concordanţă cu normele, prevederile şi regulamentele internaţionale. Potrivit APDRP, ciclul de certificare este de trei ani, până în martie 2016, iar pe parcursul acestui ciclu se vor efectua vizite de supraveghere la interval de 12 luni, respectiv două vizite de supraveghere.

"Certificarea, atestată de Lloyd's Register Quality Assurance din Marea Britanie, garantează performanţa serviciilor IT din cadrul Agenţiei. Se certifică totodată că APDRP îndeplineşte cerinţele legate de planificare, implementarea, operarea, monitorizarea, analiza, menţinerea şi îmbunătăţirea sistemelor sale IT. Sistemul de Management IT susţine furnizarea serviciilor legate de infrastructură, comunicaţii şi managementul aplicaţiilor pe care angajaţii agenţiei le folosesc în relaţia cu beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR)" se arată în comunicatul APDRP.

Beneficiile implementării şi certificării ISO/IEC 20000-1:2011 vizează în primul rând creşterea calităţii activităţilor pe care APDRP le oferă atât angajaţilor, cât şi beneficiarilor. Practic, auditarea a certificat faptul că în cadrul APDRP selectarea şi gestionarea furnizorilor externi se face în mod eficient. Un alt fapt certificat este corelarea calităţii activităţii cu politica şi viziunea organizaţiei, iar în cazul agenţiei aceasta presupune inclusiv alinierea la cele mai înalte standarde de calitate existente în cadrul Uniunii Europene.

Printre punctele de control, auditarea în vederea certificării a privit cadrul procedural, controlul accesului la diferitele baze de date, trasabilitatea documentelor şi a operaţiunilor efectuate de angajaţii APDRP în relaţia cu beneficiarii. Certificarea ISO a Agenţiei în conformitate cu standardele internaţionale a însemnat integrarea sistemelor de management IT într-unul singur, numit 'sistem integrat de management'.

Certificare ISO creşte încrederea organismelor externe în Agenţie, cu impact asupra reducerii numărul de audituri efectuate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ