Apelul fostului preot Cristian Pomohaci se va judeca marți

| 19 sep, 07:28

Apelul promovat de Cristian Pomohaci, fost preot al parohiei Moșuni-Veța, județul Mureș, se va judeca marți, după cum a anunțat Arhiepiscopia Sibiului.

"Având în vedere principiul judecății echitabile și al respectării dreptului la apărare, Consistoriul a trimis astăzi citație persoanei învinuite, Cristian-Dorin Pomohaci, a admis audierea martorilor propuși de acesta, oferindu-i-se posibilitatea ca, pe lângă înscrisurile depuse la Consistoriul Mitropolitan, să uzeze și de dreptul său de a se apăra în fața instanței bisericești de judecată. Totodată, instanța i-a oferit posibilitatea apelantului de a-și alege un apărător bisericesc, dintre persoanele nominalizate în citație, apărători bisericești atestați de către Patriarhia Română, conform art. 122 din Regulament", se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Sibiului, din 6 septembrie.

Până la data fixată pentru termenul de judecată, la instanța bisericească s-au putut depune și alte dovezi concrete în apărarea sau în acuzarea apelantului.

Consistoriul Mitropolitan precizează faptul că prin aplicarea măsurilor canonice nu se urmărește pedepsirea persoanei învinuite, care se poate întoarce prin pocăință, ci numai apărarea instituției Bisericii, a ordinii și a disciplinei canonice, a moralității și a sacralității vieții bisericești.

Orice pedeapsă canonică aplicată de o instanță bisericească se deosebește de pedepsele instanțelor civile și penale prin faptul că nu interzice niciun drept civil, nu privează de libertate, cel pedepsit rămânând o persoană liberă de a profesa orice activitate în cadrul societății civile, se menționează în comunicat.

Tribunalul bisericesc de la Alba Iulia l-a caterisit pe Cristian Pomohaci în 28 iulie.

Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș dosarul în care preotul Cristian Pomohaci, din Parohia Moșuni, județul Mureș, este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Acesta a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor, iar convorbirea a apărut în presă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ