Apple, cel mai valoros brand din lume

| 21 mai, 2013

Apple rămâne lider în topul celor mai valoroase 100 branduri globale, cu o valoare estimată la 185 miliarde dolari, potrivit topului BrandZTM, comandat de WPP şi realizat de Millward Brown Optimor, informează un comunicat de presă al Daedalus Millward Brown.

Cu toate acestea, valoarea brandului Apple a crescut cu doar 1% în ultimul an, în timp ce rivalul Samsung a înregistrat o creştere de 51% şi se situează pe locul 30 cu o valoare a mărcii de 21 miliarde dolari. La nivel global, şase dintre cele mai valoroase 10 branduri din lume provin din IT şi telecom. După Apple urmează Google, cu o valoare a brandului de 114 miliarde dolari şi IBM, care valorează 112 miliarde dolari.

'Abilitatea Apple de a-şi păstra poziţia de lider în ciuda nivelului mai ridicat al competiţiei pe piaţă şi a altor branduri care vin din spate demonstrează valoarea unui brand puternic. Oamenii iubesc marca, indiferent de preţul acţiunilor', a declarat Nick Cooper, Managing Director al companiei Millward Brown Optimor.

Potrivit acestui clasament, valoarea însumată a brandurilor din Top 100 se situează la 2.600 de miliarde de dolari, în creştere cu 77% faţă de 2006. 'Clasamentul din acest an pune în evidenţă return-ul investiţiei în branduri. El arată faptul că mărcile puternice conduc la creşterea cotei de piaţă, profituri mai mari - fiind capabile să susţină un preţ mai ridicat decât media - şi rezultate mai bune pentru acţionari', a declarat David Roth, CEO The Store, din cadrul WPP.

Dezvoltat pentru companiile din cadrul WPP de către Millward Brown Optimor, clasamentul BrandZ™ - Topul celor mai valoroase 100 branduri globale - a ajuns la cea de-a opta ediţie. Este singurul clasament care utilizează opiniile cumpărătorilor curenţi şi potenţiali ai brandului in completarea datelor financiare, pentru a calcula valoarea brandului.

Tag-uri: Apple, brand
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ