Apple testează noi modele de iPhone-uri şi iPad-uri, cu ecrane mai mari

| 22 iul, 2013

Apple testează ecrane mai mari pentru iPhone şi iPad împreună cu furnizorii de piese din Asia, potrivit unor surse din industrie citate de Wall Street Journal, semn că gigantul american ar putea căuta să-şi diversifice gama de produse pentru a răspunde cererii.

În ultimele luni, Apple a cerut furnizorilor din Asia prototipuri de ecrane pentru smartphone cu diagonala mai mare de 4 inci şi display-uri pentru tabletă de aproape 13 inci, potrivit WSJ.

iPhone 5 are un ecran de 4 inci, iar iPad de 9,7 inci, completate de varianta iPad mini, de 7,9 inci.

Compania a modificat anul trecut în premieră ecranul iPhone, de la 3,5 inci la 4 inci, şi a lansat iPad-ul de dimensiuni mai mici.

Contactat de WSJ, un reprezentant al Apple a refuzat să comenteze informaţiile.

Testele derulate de companie împreună cu furnizorii sugerează că Apple caută modalităţi de a satisface necesităţile tot mai diverse ale consumatorilor. Rivalii companiei americane oferă smartphone-uri şi tablete de diferite mărimi, la preţuri puternic diferenţiate.

Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri, are o strategie de tipul "de toate pentru toţi", acoperind cu produsele sale toate segmentele de preţ şi categoriile de mărime, pentru a atrage cât mai mulţi clienţi.

În primul trimestru al acestui an, Samsung a avut o cotă de 33,1% pe piaţa smartphone-urilor, urmat de Apple cu 17,9%, potrivit datelor Strategy Analytics. Pe piaţa tabletelor, Apple continuă să domine cu o cotă de 39,6% în primele trei luni ale anului, cae însă a scăzut de la 58,1% în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit IDC. În aceeaşi perioadă, Samsung a acoperit 17,9% din piaţa tabletelor, faţă de 11,3% cu un an în urmă.

"Pe termen lung, vom vedea ecrane touch de toate mărimile, deoarece viziunea industriei pentru viitor este să ofere aceeaşi experienţă de utilizare pe orice display. Cheia este reducerea costurilor şi introducerea de aplicaţii convingătoare pentru dispozitive cu ecrane mari", comentează analistul IDC Helen Chiang.

Surse din industrie susţin că Apple se pregăteşte pentru lansarea unui nou iPad spre sfârşitul lunii iulie. Noua tabletă va avea probabil aceeaşi mărime, de 9,7 inci, dar va fi mai subţire şi mai uşoară.

Alte surse afirmă că funizorii au început încă din luna iunie producţia de piese pentru un nou iPhone, care ar urma să fie lansat spre sfârşitul lunii august.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ