SONDAJ: Aproape 56% dintre recrutări se efectuează pe bază de recomandări

| 11 apr, 09:11

Aproape 56% dintre recrutări sunt efectuate pe bază de recomandări iar cele mai multe posturi pe bază de referinţă sunt pentru poziţii de vânzări, producţie şi software, potrivit unui studiu realizat de un site de recrutare.

"În urma unui studiu efectuat de curând în rândul angajatorilor BestJobs şi nu numai, pe un eşantion de aproximativ 1.000 de companii, ne-a fost confirmată popularitatea de care se bucură recrutarea pe bază de recomandări/referinţe şi succesul pe care îl poate asigura un astfel de program. Este de remarcat faptul că 55,83% dintre respondenţi folosesc în mod activ recrutarea pe bază de referinţe. Printre aceştia se găsesc atât companii cu personal de 1-10 sau 11-50 de persoane cât şi companii cu peste 100 sau 500 de angajaţi", conform sondajului. 

Cele mai multe posturi pe bază de referinţă sunt pentru poziţii de vânzări (19,74%), producţie (15,02%) şi software (14,59%). 

"În ceea ce priveşte particularităţile în funcţie de mărimea companiei, conform sondajului derulat, companiile mici (1-50 angajaţi) recrutează eficient bazându-se pe recomandările interne sau externe, chiar dacă nu au o procedură bine definită pentru acest proces. Acestea privesc de cele mai multe ori site-urile de recrutare ca fiind o opţiune secundară. Recrutarea bazată pe recomandări se află şi în topul companiilor medii sau mari (>50 angajaţi), imediat după site-urile de recrutare. Acestea, spre deosebire de companiile mici, au implementat un program pentru acest tip de recrutare şi o sumă fixă definită pentru orice angajare", conform sursei citate. 

Totodată, potrivit sondajului, majoritatea companiilor (76,2%) folosesc banii drept remuneraţie atunci când vine vorba de recrutare pe bază de recomandări. 

"Majoritatea companiilor (76,2%), indiferent de mărime, folosesc banii ca remuneraţie în cazul recrutării bazate pe recomandări, urmate de cele care aleg alte tipuri de stimulente (23,8%): produse, abonamente la diferite servicii, tichete de masă, excursii, bonusuri", s-a precizat în sondaj. 

Majoritatea angajatorilor (56,7%) plătesc între 100-300 de euro pentru o recomandare, 31,3% plătind diferenţiat, în funcţie de profilul candidatului. 

"Majoritatea angajatorilor (56,7%) plătesc acum între 100-300 euro, 31,3% plătesc diferenţiat în funcţie de profilul candidatului dorit, iar 8,5% plătesc între 300-500 euro pentru o recomandare ce se dovedeşte a fi potrivită. Sunt companii care alocă şi peste 500/1000 euro/referinţă dacă atragerea candidaţilor potriviţi pentru postul disponibil se dovedeşte a fi o provocare", arată BestJobs.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ