Apropiaţi ai Cămătarilor, acuzaţi că au prejudiciat statul cu 750.000€

| 19 iun, 2013

Două persoane au fost arestate preventiv şi alte patru sunt cercetate în libertate după ce poliţiştii bucureşteni au destructurat o grupare ai cărei membri ar fi apropiaţi ai clanului Cămătaru şi ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 750.000 de euro, potrivit unor surse din Poliţia Capitalei, citate de Mediafax.

Poliţiştii bucureşteni din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au descins, marţi, la cinci adrese din Bucureşti.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate şi duse la audieri şase persoane, suspectate că făceau parte dintr-o grupare specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani, care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 750.000 de euro.

"În fapt, suspecţii, în perioada 2011 - 2013, folosindu-se de mai multe societăţi comerciale înfiinţate sau cesionate unor persoane de condiţie modestă sau recent eliberate din penitenciar, au introdus în ţară cantităţi importante de oţel beton şi tablă provenite din Bulgaria", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Mărfurile ar fi fost ulterior vândute către firme de distribuţie a materialelor de construcţii din Bucureşti şi Ilfov, fără a se plăti TVA.

În urma percheziţiilor au fost ridicate acte, ştampile şi procuri, dar şi computerele personale ale suspecţilor, care, spun poliţiştii, conţin date referitoare la operaţiunile reale, extrase de cont şi carduri bancare utilizate de către aceştia.
Surse apropiate anchetei au declarat că membrii grupării sunt apropiaţi ai clanului condus de Nuţu şi Sile Cămătaru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ