Raed Arafat, despre închiderea şi sigilarea LOCALURILOR de către POMPIERI

| 03 noi, 16:37

Guvernul a adoptat marți o ordonanță de urgență prin care permite Inspectoratului pentru Situații de Urgență să închidă și să sigilieze localurile în care se constată încălcări grave ale măsurilor de securitate la incendiu.

"Ordonanța de urgență introduce o singură modificare făcută la lege: închiderea propriu-zisă și sigilarea nu se mai fac de către administrator sau de alte persoane. Se fac direct de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Asta înseamnă că cel care constată aceste încălcări grave trece inclusiv la închidere. (...) Pentru remediere se solicită ridicarea sigiliului temporar — să vină constructorii sau cine trebuie să facă lucrarea—, după care vin pompierii, constată și din nou va putea să activeze după ce obține autorizația nouă", a explicat Arafat, la Palatul Victoria.

El a apreciat că prin modificările introduse marți "va fi mult mai rapidă și mai corectă aplicarea legii".

Potrivit lui Arafat, până acum pompierii puteau să sesizeze neregulile și să recomande patronilor cluburilor remedierea lor.

"Nu puteau să sigileze și să închidă. Plecau și persoana putea să continue activitatea. Acum două motive vor opri această persoană (să continue activitatea — n.r.): că va deveni infracțiune și riscă un proces penal. Acum pompierii vor închide cu sigiliu (...) și înseamnă că, dacă rupe sigiliul pompierilor, e o încălcare gravă a legii și este penal", a explicat secretarul de stat în MAI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ