Arena Națională, printre cele mai scumpe stadioane din lume care nu pot fi folosite

| 09 noi, 08:07

Arena Naţională. Cel mai modern stadion din România nu mai poate găzdui momentan nici un eveniment sportiv deoarece nu are autorizația de siguranță din partea ISU. Aproape trei sute de milioane de euro a costat complexul sportiv Arena Națională, care a devenit nefuncțional în numai trei ani.

Steaua, campioana României, este nevoită să meargă 450 de kilometri până la Cluj-Napoca pentru a juca meciurile de acasă, în timp ce în București arena de 55.000 de locuri a căror costuri totale se ridică la 235 de milioane de euro este închisă.

În plin scandal național legat de felul în care nu sunt respectate legile privind siguranța publică, autoritățile confirmă lucruri inima-ginabile. Arena Naționala, unul din cele mai aglomerate locuri din București, nu are aprobare de la pompieri, la fel și aproape 18.000 de școli, dar și multe săli de spectacole. Practic, au funcționat ani în șir și au găzduit milioane de suflete fără aviz de securitate în caz de incendiu.

Arena Națională. Cea mai mare din România. Stadionul de 55.600 de locuri care a costat 234 de milioane de euro nu a avut niciodată aviz final de la pompieri! Asta deși aici s-au organizat, în ultimii 4 ani, partide de fotbal internaționale: finala Europa League sau meciul România-Olanda care au strâns un record de spectatori, peste 53.000.

Stadionul a fost plin și la concertele celor de Red Hot Chili Pepers și Depeche Mode, la finalul căruia a fost inclusiv un foc de artificii.

Și tot pe Arena Națională s-au desfășurat evenimente politice de amploare. Lansarea candidaților USL pentru alegerile parlamentare a umplut din nou stadionul în 2012.

Controversele sunt legate atât de acoperișul fix, cât și de cel mobil, care e tras peste gazon pe timp de ploaie. Ambele sunt făcute dintr-un fel de burete cu proprietăți antifoc, produs în Germania, dar dintr-un material care NU intră în clasa de combustibilitate recunoscută în România potrivit protv.ro.

 

mai multe, AICI

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ