ARESTĂRI în Spania, Kosovo şi Italia având legătură cu Statul Islamic şi cu propaganda teroristă

| 01 dec, 16:00

Forţele de poliţie din Spania, Kosovo şi Italia au efectuat mai multe arestări ale unor persoane care fie doreau să ajungă în Siria pentru a se alătura Daesh (Statul Islamic - SI), fie făceau apologia terorismului, transmite marţi EFE.

Astfel, un bărbat de naţionalitate marocană a fost reţinut în Pamplona (nordul Spaniei) de către Garda Civilă (poliţia) deoarece dorea să călătorească în Siria pentru a lupta în rândurile grupării teroriste SI. Ministerul de Interne din Spania a informat că bărbatul, în vârstă de 32 de ani, încerca să facă prozeliţi într-un hostel pe care-l conducea în Pamplona. Individul a atras atenţia Serviciului de Informaţii al Gărzii Civile "după ce a dat semne clare de radicalizare". Activitatea bărbatului se concentra în special pe localizarea şi atragerea unor persoane dispuse să călătorească în Siria. 

Totodată, patru persoane au fost reţinute - trei în nordul Italiei şi una în Kosovo - într-o operaţiune a forţelor de poliţie italiene şi kosovare împotriva difuzării de propagandă jihadistă pe Internet. Persoanele reţinute, toate din Kosovo, sunt acuzate că făceau apologia terorismului şi instigau la ură rasială prin intermediul propagandei realizate pe reţelele sociale şi pe paginile de internet. 

Şeful poliţiei din Brescia (nordul Italiei), Carmine Esposito, a declarat că unii dintre ei îl ameninţau în discuţiile dintre ei chiar pe papa Francisc, dând asigurări că suveranul pontif de origine argentiniană va fi şi ultimul papă de la Vatican. Individul considerat "creierul" grupului a fost reţinut în Kosovo, însă acesta trăise câţiva ani în Italia. Restul celor arestaţi locuiau în Italia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 dec, 17:45
Calin
Program rapid cu castiguri la domiciliu!
Căutăm colaboratori pentru publicare anunțuri.
Se lucrează comod de acasă maxim 3 ore pe zi, în funcție de abilități.
Cerințe:
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- cunoștințe minime PC;
- răbdare;
- seriozitate;
- perseverență;
- atenție la detalii.
Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin email.
Veți trece mai întâi prin instruire apoi dacă doriți, o sa începeți să lucrați.
Program part-time. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice.
Pentru informații trimiteti textul ,,INFO” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ