Țările în care locuiesc mai multe femei decât bărbați

| 17 aug, 08:20

Populația Terrei este împărțită destul de echilibrat între bărbați și femei. Mai exact, proporția este de 101,8 bărbați la 100 de femei.

Totuși, în unele state există un echilibru destul de pronunțat între numărul de bărbați și femei. Spre exemplu în Martinica avem cel mai important dezechilibru în favoarea femeilor. În micuța insulă din Caraibe la 100 de femei le revin 84,5 bărbați, se arată într-un studiu al Pew Research Center.

O proporție mai mare a femeilor avem și în majoritatea statelor europene, în special cele ex-sovietice. Cauza principală este cel de-al Doilea Război Mondial, care a cauzat moartea unui număr impunător de bărbați, dar și speranța de viața mai mare la femei.

Cattura

În schimb, în Asia și nordul Africii predomină bărbații. Cel mai mare dezechilibru îl regăsim în Emiratele Arabe Unite, acolo unde proporția este de 274 de bărbați la 100 de femei.

FT_15.08.06_SexRatio_Map_2

Tag-uri: barbati, femei, tari
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ