Armata maghiară a început planificarea traseului GARDULUI construit la GRANIŢA cu România

| 16 sep, 11:46

Topografi și ingineri militari ungari au fost văzuți miercuri planificând traseul gardului ce ar urma să fie construit la frontiera cu România, în prelungirea celui de la granița cu Serbia.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anunțat marți că guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la granița cu România a gardului pe care îl construiește la frontiera cu Serbia, pentru a face față unei eventuale schimbări a rutei folosite de imigranți.

"Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României", a spus șeful diplomației ungare. 

Szijjarto a precizat că măsura este necesară întrucât traficanții de persoane care acționează de-a lungul graniței cu Serbia își modifică ruta către granița cu România și este probabil ca presiunea migraționistă să se mute în direcția României. 

Ulterior, premierul român Victor Ponta a declarat că decizia Ungariei de a ridica un gard la granițe nu rezolvă nimic din problemă refugiaților și "scoate Ungaria din Europa".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ