Petre Tobă: 120.000 de persoane au traversat duminică granița România - Ungaria

| 21 dec, 15:27

Petre Tobă, ministrul de Interne, le-a cerut luni prefecților și șefilor structurilor teritoriale de ordine publică să fie identificate locurile în care vor fi organizate manifestări cu public numeros, în următoarea perioadă, și să fie evidențiate eventualele riscuri și vulnerabilități din punct de vedere al siguranței publice.

Petre Tobă, ministrul Afacerilor Interne a avut luni o videoconferință cu prefecții și șefii structurilor teritoriale pentru analizarea măsurilor luate pentru creșterea siguranței cetățeanului, inclusiv prin asigurarea unui climat de ordine și liniște publică în perioada vacanței de Crăciun și de Anul Nou.

"S-a cerut prefecților și structurilor teritoriale de ordine publică să fie identificate locurile în care vor fi organizate manifestări cu public numeros și evidențiate eventualele riscuri și vulnerabilități din punct de vedere al siguranței publice. Toate aceste locații vor fi asigurate de patrule și echipaje de ordine publică, pentru prevenirea și descurajarea oricăror fapte antisociale și pentru asigurarea intervenției rapide la solicitările cetățenilor", precizează comunicatul MAI.

De asemenea, în cadrul videoconferinței, ministrul Petre Tobă a atenționat asupra situației înregistrate în punctele de frontieră, unde în ultimele 48 de ore s-au înregistrat timpi mari de așteptare pentru intrarea în țară.

"Conform datelor prezentate de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, duminică, 20 decembrie a.c., pe frontiera româno-ungară au trecut granița peste 118.400 de persoane, ceea ce înseamnă o creștere de cinci ori față de media valorilor zilnice. Majoritatea acestora au folosit PTF Nădlac, datorită facilității oferite de infrastructura rutieră, numai prin acest punct de frontieră intrând în țară peste 25.000 de persoane", precizează MAI.

În aceste condiții, sursa citată menționează că reprezentanții Poliției de Frontieră au utilizat la maxim toate arterele de control, au suplimentat aparatura necesară controlului și numărul de polițiști de frontieră din turele de lucru, ajungând să se acționeze cu peste 3.300 de polițiști de frontieră la nivelul frontierei de stat. "În această dimineață (luni — n.r.) valorile de trafic în punctele de frontieră au revenit la normal", precizează comunicatul MAI.

Referitor la gestionarea situațiilor de urgență, chiar dacă informările meteorologice nu prognozează fenomene deosebite pentru perioada sărbătorilor, ministrul Afacerilor Interne le-a cerut prefecților să fie pregătiți pentru că, în această perioadă, pot apărea oricând modificări ale situației meteo, iar reacția instituțiilor abilitate ale statului pentru ajutorarea populației trebuie să fie rapidă și eficientă.

De asemenea, pentru că elevii sunt în vacanță și foarte mulți dintre aceștia se vor afla în tabere școlare, angajații MAI vor menține legătura cu inspectoratele școlare și cu celelalte instituții abilitate ale statului, responsabile cu desfășurarea acestor activități, astfel încât în aceste locuri să nu existe situații de risc pentru copii, se mai arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ