Armata siriană a preluat controlul total asupra Deir Ezzor

| 03 noi, 18:05

Armata siriană a preluat controlul total asupra orașului Deir Ezzor, ultimul centru urban major unde mai este prezentă gruparea jihadistă Statul Islamic, a anunțat televiziunea de stat siriană vineri, relatează AFP.

"Armata anunță că a preluat controlul total asupra orașului Deir Ezzor", a indicat televiziunea de stat, citând surse prezente în această localitate.

Televiziunea oficială a anunțat, potrivit EFE, că forțele armate au reușit să "elibereze" Deir Ezzor după anihilarea unui număr mare de extremiști și distrugerea armelor și echipamentelor acestora.

Observatorul sirian pentru drepturile (OSDO), o organizație neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei, anunțase cu o zi în urmă eliberarea Deir Ezzor, împreună cu Raqqa, fost fief al radicalilor jihadiști în Siria.

"Eliberarea în întregime a orașului" Deir Ezzor a fost anunțată și de agenția oficială Sana. Potrivit televiziunii de stat, unități de geniști au dezamorsat mine și alte dispozitive explozive în cartierele recuperate de la jihadiști.

Pierderea acestui oraș este o nouă lovitură pentru Statul Islamic, care a suferit o serie de înfrângeri în ultimele săptămâni în Siria și în Irakul vecin și nu mai controlează niciun oraș important în cele două țări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ