Asfaltarea gropilor se ridică la 4 miliarde euro, iar bugetul CNADNR este doar de 180 milioane euro

| 12 mai, 2013

Ministrul delegat Dan Șova a declarat că suma necesară în acest an pentru întreţinerea de vară a drumurilor se ridică la 4 miliarde euro, iar bugetul CNADNR pentru acest tip de lucrări este de doar 180 milioane euro. Dan Șova a precizat că cel mai prost sector de drum din România este între Botoşani şi Suceava.

"Noi avem în exploatare aproximativ 17.000 de kilometri de drum, incluzând 530 de kilometri de autostradă, restul de drum naţional. CNADNR a făcut cereri la cele şapte direcţii regionale de drumuri din ţară, să ne spună necesarul numai de acoperire de gropi, adică întreţinere de vară. Necesarul  se ridică la peste patru miliarde euro pentru anul acesta. Noi avem 180 milioane euro în buget pentru aceste drumuri", a spus ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine.

Dan Șova a subliniat că "situaţia este dramatică" şi că sunt sute de poduri cu "probleme mari". Şova a spus că pe autostrada Bucureşti-Constanţa (A2) covorul asfaltic pe 36 de kilometri construiţi în perioada 2004 - 2005 nu a fost schimbat.

În opinia ministrului cel mai prost segment de drum din România este cel dintre Botoşani şi Suceava.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ