Asistentă şefă la secţia ATI a unui spital suport COVID-19: "Vedem zilnic cum mor oameni. E foarte greu"

| 31 aug, 11:55

Un cadru medic din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara atrage atenţia asupra oboselii psihice prin care trece personalul din prima linie a luptei împotriva coronavirusului, menţionată de mai mulţi manageri de spital, şi afirmă că este dureros că sunt persoane care nu cred în existenţa acestui virus.

Simona Penteleiciuc, asistentă şefă a Secţiei ATI din cadrul unității medicale mai atrage atenția asupra faptului că în spitale se lucrează de multe luni fără concediu, iar oameni aflați în vacanță pun la îndoială pericolul reprezentat de SARS-CoV-2.

Citeşte şi Arafat, noi declarații despre coronavirus: ”Lunile septembrie și octombrie vor fi dificile!”

”Trebuie să ne protejăm non-stop şi peste tot unde ajungem. E dureros când noi stăm, ne chinuim cu pacienţii. E mult atâtea luni fără zile de concediu, fără zile libere şi alţii merg în concediu şi ne spun că acest coronavirus nu există şi că ei nu au încredere în ce li se spune. Noi vedem zilnic cum mor oamenii, vedem cum suferă, vedem cum nu pot să respire, practic, nici măcar ajutaţi de aparate. E foarte greu”, a declarat Simona Penteleiciuc, într-un mesaj video, publicat pe pagina de Facebook a Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Citeşte şi Virgil Musta avertizează după număr record de pacienţi la ATI: Medicii vor trebui să decidă pe cine tratează

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ