ASPA: Câinii din Bucureşti ar putea fi adunaţi în 12-18 luni

| 06 sep, 2013

Dacă se va opta pentru eutanasiere, câinii din Bucureşti ar putea fi adunaţi în 12-18 luni, a declarat, vineri, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la ASPA, precizând că, până la referendum, toţi câinii potenţial agresivi vor fi eutanasiaţi.

"Calculele arată că, în cazul în care cetăţenii ar opta pentru eutanasiere, am putea să adunăm toţi câinii în 12-18 luni", a spus Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), potrivit Mediafax.

Întrebat cum se va face diferenţa între un câine agresiv şi alţi câini adunaţi de pe străzi, Băncescu a spus că în special câinii care stau în haite sunt consideraţi agresivi, aceştia urmând să fie, cu prioritate, eutanasiaţi.

"Nu avem altfel cum să facem. Vorbim strict de câinii potenţiali agresivi, nu am spus că o să luăm toţii câinii de pe stradă şi o să îi eutanasiem", a precizat Băncescu.

Acesta a adăugat că, în prezent, eutanasierea câinilor adunaţi de pe străzi este făcută "pe propria răspundere", neexistând cadrul legislativ necesar pentru susţinerea acestei acţiuni.

"Nu există nicio lege care să ne sprijine cu privire la eutanasiere. O facem pe propria răspundere. O să urmeze plângeri penale, însă sper că până atunci să se modifice cadrul legal", a mai spus Răzvan Băncescu.

Municipalitatea va organiza în 6 octombrie referendum local, bucureştenii fiind chemaţi să se pronunţe prin "da" sau "nu" la următoare întrebare: "Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al Municipiului Bucureşti şi neadoptaţi în termenul prevăzut de lege? Da sau nu?".

În Bucureşti există aproximativ 64.000 de câini fără stăpân, iar posibilitatea municipalităţii de a caza în adăposturi aceste animale este mult mai mică decât numărul de animale aflate în libertate, au arătat iniţiatorii proiectului de hotărâre privind organizarea referendumului local.

Propunerea de a fi organizat un referendul local privind eutanasierea câinilor maidanezi a venit după ce Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, pe un teren privat din apropierea Parcului Tei. Fratele lui Ionuţ, în vârstă de şase ani, care era împreună cu acesta când, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ