ASTA vrea Burleanu! Schimbarea care va face valuri mari în fotbalul românesc

| 28 iun, 16:58

Șeful FRF, Răzvan Burleanu, vrea să implementeze mai repede sistemul gândit pentru revitalizarea Ligii I. Modificările aduse ligilor I și II ar trebui să readucă pe prima scenă echipele de tradiție din România.

Șeful FRF, Răzvan Burleanu, vrea să implementeze mai repede sistemul gândit pentru revitalizarea Ligii I. Modificările aduse ligilor I și II ar trebui să readucă pe prima scenă echipele de tradiție din România.

Burleanu vrea ca Liga I să aibă 16 echipe, și încă repede. Potrivit gsp.ro, federalii lucrează la un plan prin care să evite restricția impusă de implementarea unei schimbări în sistemul competițional.

FRF are în vedere ca, în sezonul care va începe vara aceasta, din liga secundă să promoveze direct patru echipe, în loc de două.

Cum s-ar realiza schimbările

ROAF-ul nu permite modificări de sistem la Liga I, decât cu condiția să fi fost votate și aprobate cu un an înainte de startul campionatului în care respectivele schimbări sunt activate.

Logic, FRF nu va face schimbări în privința sezonului care stă să înceapă. Se dorește însă să fie schimbat sistemul la liga secundă de anul acesta, pentru ca, din sezonul 2019-2020, să aibă efectele scontate asupra Ligii I!

Astfel, dacă propunerea conducerii FRF va fi adoptată, vor promova patru echipe din B chiar din sezonul 2018-2019, iar cea care termină pe locul al cincilea va susţine barajul cu locul 12 din Liga 1.

Varianta pică perfect pentru echipele de tradiție care au promovat în liga secundă sau se află acolo de mai mult timp, Petrolul, U Cluj, Farul, UTA, FC Argeș sau Timișoara.

Tot cu playoff și playout!

Burleanu vrea să păstreze sistemul cu playoff și playout la Liga I. Majorarea numărului de echipe complică puțin lucrurile.

În varianta propusă de FRF, în playoff intră tot primele 6 echipe. La playout merg 10, care vor fi împărțite în două grupe de câte cinci.

Conform gsp.ro, se vor juca, peste etapele de playout, alte etape de baraj (un singur meci):

*locul 1 Grupa A vs locul 2 Grupa B și locul 2 Grupa A vs locul 1 Grupa B

*Câștigătoarele dispută un alt baraj între ele

*învingătoarea ar urma să joace un alt meci de baraj, în deplasare, cu ocupanta ultimului loc de Europa din play-off! Cine învinge merge în cupele europene!

*baraj locul 4 Grupa A vs locul 5 Grupa B, locul 5 Grupa A vs locul 4 Grupa B. Echipele care pierd retrogradează

*Câștigătoarele dispută între ele un alt baraj. Cine se impune rămâne în Liga 1, cine pierde merge la barajul, tur-retur, cu ocupanta locului 3 din Liga a II-a.

În sezonul 2019-2020, din Liga a II-a ar promova direct tot două clasate!

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ