Astărăstoae: Ponta şi Băsescu se au bine când nu dau bani Sănătăţii

| 16 mai, 2013

Premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu se înţeleg foarte bine când nu trebuie să dea bani la sănătate, dar se găsesc bani pentru organele de represiune, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae.

Un stagiar al ANI sau la Parchet este plătit mult mai mult decât un medic primar chirurg, doctor în ştiinţe medicale, a spus Astărăstoae.

"Ce respect există în România faţă de corpul medical când România a devenit deja o ţară numai a procurorilor, primul-ministru procuror, peste tot procurori, negocierile se fac între procurori şi vorbim de independenţă. Am observat că există un consens între domnul procuror Victor Ponta şi domnul preşedinte Traian Băsescu: se înţeleg foarte bine când e vorba să nu dăm bani la sănătate şi să blamăm medicii. Dacă găseşti buget pentru organele de represiune, dacă ajungi să plăteşti un stagiar la ANI sau la parchet mai mult decât un medic primar chirurg, doctor în ştiinţe medicale, cu 40 de ani vechime, atunci eu nu mai înţeleg", a spus Astărăstoae.

El a adăugat că România nu a construit până în prezent nici o politică intersectorială în sistemul de sănătate.

"Sistemul de sănătate exprimă responsabilitatea socială a statului, care se exprimă prin reducerea morbidităţii şi a mortalităţii nejustificate. Aceasta este responsabilitatea directă a celor care guvernează statul, nu a unui minister. Ministerul Sănătăţii nu va reuşi niciodată, şi nicăieri în lume n-a reuşit, pentru că el dă nişte jaloane şi acordă expertiză", a mai spus Astărăstoae.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ