Astăzi intră în vigoare noile tarife la curent electric. Ce pot face consumatorii casnici

| 01 mar, 11:10

ANRE a anunţat, joi, condiţiile pentru ca abonaţii casnici să beneficieze, de la 1 martie, de tarifele fixe impuse de guvern pe o perioadă de trei ani. Potrivit ANRE, toţi consumatorii casnici beneficiază de tarifele îngheţate, dar cu condiţia să aibă contract cu un furnizor obligat să facă acest lucru.

ANRE a publicat, pe site-ul instituţiei, listele cu furnizorii de ultimă instanţă, cei obligaţi să îngheţe tarifele pe o perioadă de 3 ani şi cei concrenţiali, care nu sunt obligaţi să facă acest lucru, precum şi procedura prin care abonaţii pot cere modificarea contractului.

Astfel, clienții casnici care au încheiat un contract negociat cu un furnizor de energie electrică desemnat furnizor de ultimă instanță obligat sau opțional în zona de rețea în care se află locul de consum, la data de 1 martie încheie un contract reglementat numai cu acesta.

Clienții casnici care au încheiat un contract negociat cu un furnizor de energie electrică care nu este desemnat furnizor de ultimă instanță poate încheia un contract reglementat cu furnizorul de ultimă instanță din zona de consum, a comunicat ANRE.

Tarifele reglementate, pe care consumatorii casnici le plătesc, în funcţie de regiune, sunt urmptoarele:

Enel Energie Muntenia: 416 lei/MWh

Enel Banat: 453 lei/MWh

Enel Dobrogea: 364 lei

Electrica Transilvania Nord: 469 lei/MWh

Electrica Transilvania Sud: 458 lei/MWh

sursă foto: ANRE

Detalii pe Realitatea Financiară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ