Atentate la Bruxelles: Faycal Cheffou s-a declarat nevinovat

| 29 mar, 21:37

Faycal Cheffou, suspectul în cazul atentatelor de săptămâna trecută de la Bruxelles acuzat de terorism, dar care a fost eliberat luni din detenţie, şi-a declarat marţi nevinovăţia, a informat agenţia de ştiri Belga, care îl citează pe avocatul lui Cheffou, relatează DPA.

Unele media spun că Cheffou este bărbatul din imaginile înregistrărilor pe camerele video de la aeroportul din Bruxelles, alături de cei doi indivizi care şi-au detonat explozibilii, şi că eliberarea sa este o lovitură dură dată anchetei ce a dus la arestarea mai multor persoane pentru infracţiuni mai mici în diverse locuri în Belgia şi Olanda, în Italia şi Franţa. 

El a fost însă eliberat luni pentru că indiciile care au condus la arestarea sa nu au fost susţinute de probe, a afirmat procuratura. Faycal Cheffou este singura persoană care a fost acuzată până acum în legătură cu atacurile de la Bruxelles. El a fost reţinut după ce un şofer de taxi l-a recunoscut în fotografii ale poliţiei, a precizat presa locală. 

Avocatul lui Cheffou, Olivier Martins, a afirmat că clientul său a declarat că este nevinovat, se opune Statului Islamic şi nu a avut nicio legătură cu teroriştii implicaţi în atac, a precizat agenţia Belga. 

Martins a insistat pe verificarea amprentelor clientului său, a ADN-ului şi fizionomiei sale, relatează Belga. Imaginile video cu suspectul fugar arată un bărbat cu o constituţie mai robustă decât cea din imaginile cu Cheffou prezentate de mass-media belgiană, precizează agenţia citată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ