Atenţie români! Datele personale vă pot fi FURATE cu ajutorul FRIGIDERULUI pe care îl aveţi în casă

| 24 aug, 18:22

În cadrul unei conferințe susținute recent, experții în securitate au demonstrat că frigiderele inteligente pot facilita atacurile cibernetice.

Orice progres important vine cu avantajele și dezavantajele sale, iar în ceea ce privește ”internetul tuturor lucrurilor”, acestea sunt asociate în principal cu securitatea. În cadrul evenimentului DEF CON desfășurat de curând, o echipă de hackeri a reușit să demonstreze încă o dată acest lucru, folosindu-se de un frigider inteligent Samsung pentru a obține parola de GMAIL a unui utilizator.

Această performanță notabilă a fost realizată în timp ce utilizau modelul RF28HMELBSR, un dispozitiv produs de coreenii de la Samsung și controlat cu ajutorul aplicației Smart Home. După cum scrie site-ul The register, frigiderul implementează SSL, însă certificatele nu sunt validate, iar în acest fel, un atac de tip ”man in the middle” devine ușor de realizat.

”Frigiderul conectat la internet poate afișa informații din Gmail Calendar pe display-ul său. Pare a funcționa într-un mod similar oricărui dispozitiv care rulează Gmail calendar. Un utilizator autentificat/deținător al calendarului face actualizări, iar aceste modificări pot fi vizualizate pe orice alt terminal de pe care utilizatorul are acces la calendar.”

Echipa din spatele recentei descoperiri urma să efectueze mai multe experimente la DEF CON, însă timpul alocat se scursese, motiv pentru care acestea vor fi continuate în viitorul apropiat. Pen Test Partners este responsabilă și pentru descoperirea care a scos la iveală faptul că Smart TV-urile Samsung nu criptează corespunzător înregistrările trimise pe internet.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 aug, 19:56
eusefi
Un sistem simplu si garantat!
Un sistem simplu si garantat! Noi iti vom arata cum sa creezi bogatie pentru tine si familia ta, in timp foarte scurt! Avem un sistem simplu si garantat prin care sa obtii venituri consistente chiar din prima luna, fara sa fie nevoie sa construiesti retele de oameni. Contacteaza-ne urgent la adresa de email: [email protected]
25 aug, 19:47
eusefina
Un sistem simplu si garantat
Un sistem simplu si garantat! Noi iti vom arata cum sa creezi bogatie pentru tine si familia ta, in timp foarte scurt! Avem un sistem simplu si garantat prin care sa obtii venituri consistente chiar din prima luna, fara sa fie nevoie sa construiesti retele de oameni. Contacteaza-ne urgent la adresa de email: [email protected]
25 aug, 10:05
Ana
Castiguri online! Cea mai buna cale! Castiga acum bani! Totul e legal si rapid! Asiguram contract de comision si toata instruirea necesara! Start rapid, cu rezultate consistente! Informeaza-te acum! Cere detalii la adresa de email: [email protected]
24 aug, 21:44
DICA
oferta
Urgent! Lucru la domiciliu! Oamenii sunt asa de blocati intr-o anumita perspectiva, incat nu pot vedea ceea ce este atat de limpede, deoarece ideile lor, orientate intr-o singura directie, i-au orbit. Aici veti gasi garantat cea mai serioasa oferta de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract legal de comision! Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ