ATENŢIE, ŞOFERI! Trafic rutier în condiţii de CEAŢĂ DENSĂ pe mai multe drumuri din ţară

| 24 apr, 12:10

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate luni dimineaţa, în condiţii de ceaţă densă, pe mai multe drumuri din judeţele Ilfov, Călăraşi precum şi pe raza municipiului Bucureşti, informează, într-un comunicat de presă, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, şi pe autostrada A2, pe tronsonul Bucureşti - Drajna, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri. În condiţii similare se circulă şi între kilometrii 144 şi 160. 

Conform Infotrafic, este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. 

Se recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă. Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. 

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare. 

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ