Atenţionări meteo, blocaje în trafic, situaţii de urgenţă din Capitală, anunţate prin 36 de panouri

| 26 sep, 2013

Atenţionări meteorologice, blocajele în trafic, incendiile şi alte situaţii de urgenţă din Capitală sunt anunţate de joi prin 36 de panouri amplasate pe arterele principale şi în marile intersecţii, mesajele de atenţionare fiind afişate în 30 de secunde de la primirea acestora la ISU.

Sistemul care include cele 36 de panouri prin care sunt anunţate rapid cetăţenilor aflaţi în trafic situaţiile de urgenţă este funcţional de joi, ca urmare a unui parteneriat între Primăria Capitalei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi o firmă.

"Vrem ca prin acest sistem să anunţăm informaţii despre situaţiile de urgenţă, cum ar fi cele aferente condiţiilor meteorologice, respectiv toate codurile de alarmă, precum şi situaţii de congestionare a traficului din cauza unor accidente rutiere grave sau incendii", a declarat directorul Direcţiei Generale Operaţiuni din Primăria Capitalei, Cătălin Zoican.

Potrivit lui Cătălin Zoican, cele 36 de panouri cu afişaj electronic au fost puse la dispoziţia Primăriei Capitalei, gratuit, de o societate comercială, iar prin parteneriatul încheiat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pe aceste panouri vor fi anunţate în timp real mesaje cu privire la situaţiile de urgenţă.

Astfel, de la primirea de către ISU Bucureşti a mesajelor de la instituţiile abilitate, acestea vor fi afişate pe panouri în 30 de secunde, astfel încât cetăţenii vor putea afla, în timp real, de conţinutul acestora.

"Pe cele 36 de panouri cu afişaj electronic, 20 cu dimensiuni mai mici şi 16 cu dimensiuni mari, mesajele vor rula timp de cinci minute la prima afişare, apoi vor fi reluate într-un interval de patru-cinci minute, câte două minute, timp de 180 de minute", a spus inspectorul şef al ISU Bucureşti, Stelian Duduş.

Directorul Direcţiei Operaţiuni din Primăria Capitalei a precizat că printre locurile unde au fost deja instalate panourile sunt Piaţa Unirii, Universităţii, Romană, Victoriei, Piaţa Presei, Piaţa 1 Mai, Bulevardul Aerogării, Centrul Istoric, Parcul Izvor şi Bulevardul Metalurgiei.

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti, scopul folosirii acestor panouri electronice stradale îl reprezintă informarea în timp real a cetăţeanului în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, incluzând măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe durata şi după producerea acestora.

"Avantajul implementării acestui sistem este că acoperă şi segmentul de populaţie care se află în deplasare, fără a avea la dispoziţie o sursă de informare (radio sau tv). Totodată, conducătorilor auto care tranzitează oraşul şi care se pot regăsi la un moment dat în preajma unui eveniment li se recomandă evitarea pe cât posibil a zonei respective, pentru asigurarea deplasării rapide a forţelor de intervenţie", au precizat repreentanţii ISU.

Tag-uri: panouri, proiect, urgenţe
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ