ASTEROID în apropierea Pământului pe 26 ianuarie, observat LIVE pe internet

| 19 ian, 10:06

Asteroidul 357439 (2004 BL86), care se va apropia la o distanţă record de Pământ, va putea fi observat live, pe www.virtualtelescope.eu, pe 26 ianuarie, informează  Agenţia Spaţială Română. Pe 26 ianuarie, asteroidul gigant cu dimensiuni între 0,4 şi 1 km va ajunge la distanţa minimă faţă de planeta noastră şi anume 1,1 milioane de km.

Cei de la NASA spun că aceasta va fi cea mai mare apropiere de Pământ a unui obiect de asemenea dimensiuni, până în anul 2027, atunci când îşi va face apariţia 1999 AN10, un asteroid descoperit pe 13 ianuarie 1999. Distanţa este una la care Pământul se află în siguranţă însă evenimentul rămâne însă unul rar, 2004 BL86 fiind unul dintre cei mai luminoşi asteroizi aflaţi în apropierea noastră până acum. Corpul va avea magnitudinea 9,5, astfel încât va putea fi observat chiar şi printr-un binoclu sau un telescop mic, însă nu cu ochiul liber.

Citeşte şi: Teorie tulburătoare: Cutremurele din România, INDUSE artificial de o mare putere mondială

Pe 26 ianuarie 2015, tot pe www.virtualtelescope.eu, începând cu 21,30, ora României, va putea fi urmărită în direct o sesiune virtuală de observaţii a întâlnirii Pământului cu asteroidul 2004 BL86. Sesiunea va fi însoţită şi de comentarii live făcute de Gianluca Masi, specialist în domeniul astronomiei.

Asteroidul 2004 BL86 a fost descoperit la 30 ianuarie 2004 de un telescop în cadrul programului Lincoln Near-Earth Asteroid Research (LINEAR), derulat la White Sands, New Mexico.

Citeşte şi: Cercetătorii americani, îngrijoraţi de evoluţia inteligenţei artificiale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ