Au apărut CIREŞELE în pieţe, dar la un preţ incredibil! Nu se poate aşa ceva, sunt mai scumpe decât gramul de aur

| 09 mai, 11:50

Ciresele au inceput sa apara pe tarabele pietelor din tara, insa acestea nu ar proveni din productia interna, ci ar fi importate din alte tari. Acest lucru, sustin comerciantii, le face sa fie foarte scumpe. Atat de scumpe incat un kilogram de cirese costa cat un gram de aur.

150 de lei costă un kilogram de cireşe în pieţele constănţene. Interesant este faptul că în Marea Britanie, ţară cu un cost al vieţii mult mai ridicat, cireşele sunt mai ieftine.

Astfel daca aveti pofta, doar pentru o mana de cirese va trebui sa scoateti din buzunar 15 lei, potrivit reporterntv.ro

Comerciantii recunosc ca pretul este foarte mare si ca investitia este riscanta pentru ca ciresele se pot strica foarte usor, insa dau vina pe importaori. Acestia insa dau la randul lor vina pe comercianti care pot face un adaos comercial de pana la 100%.

Citeste si: Un celebru nutriţionist DEMONTEAZĂ mitul dietelor cu fructe! Un fruct de sezon are peste 1.200 de kcalorii

„De la noi vin și iau en-gross-iștii. De exemplu, eu vând cireașa cu 60 și ei vând în piață cu 150. Dar ei pun dublu sau triplu sau cât vor ei să pună", a afirmat Constantin Popa, importator de fructe și legume.

Spre deosebire de piețele constănțene, în Marea Britanie, kilogramul de cireșe se vindea, vineri, cu 17.50 lire, adică aproximativ 23,4 euro. Cu 10 euro mai puțin decât la noi.

Gramul de aur

Cireşele costă exact cât gramul de aur sau chiar mai mult. Astfel, Banca Naţională a României a anunţat un preţ al gramului de aur de 148,75 lei pentru un gram de aur (pentru ziua de joi), respectiv, 150,82 lei (pentru ziua de vineri).

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ