Au început discuțiile privind Brexit în Parlamentul European. Ce intenții are Uniunea Europeană

| 05 apr, 13:39

Astăzi au început la Bruxelles discuțiile în plenul Parlamentului European, după activarea articolului 50 de către Marea Britanie.

Se discută despre costurile Brexit, ce înseamnă cele patru libertăți care nu pot fi încălcate și despre poziția Marii Britanii în acest moment.

Cu cât mai rapid se negociază, cu atât mai curând va fi abordat acordul comercial între Uniunea Europeană şi Marea Britanie, a apreciat miercuri negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, transmite France Presse. 

''Lucrurile trebuie să fie făcute în ordine'', a subliniat francezul Michel Barnier în faţa eurodeputaţilor reuniţi în plen la Strasbourg, în cadrul unei dezbateri consacrate stabilirii poziţiei Parlamentului European privind negocierile pentru Brexit. 

''Cu cât mai rapid ne punem de acord asupra principiilor unei retrageri ordonate (a Marii Britanii din UE), cu atât mai curând putem pregăti relaţiile noastre viitoare'', a afirmat miercuri Michel Barnier, fost comisar european în Comisia Prodi şi Comisia Barroso. 

În opinia sa, această negociere în faze succesive - întâi cu privire la retragerea din UE, apoi în legătură cu ''relaţia viitoare'' - constituie o condiţie indispensabilă pentru 'maximizarea tuturor posibilităţilor de a ajunge împreună la un acord (privind Brexit-ul) în doi ani, ceea ce reprezintă o perioadă foarte scurtă'. 

La 29 martie, Londra a activat articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, marcând începutul unor lungi negocieri cu UE. Una dintre cele mai importante chestiuni este situaţia britanicilor ce locuiesc în UE şi cea a cetăţenilor UE care locuiesc pe teritoriul britanic.

Tag-uri: Brexit
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ