AUR a depus un proiect de lege pentru autorizarea în regim de urgenţă a medicamentelor necesare în tratarea COVID

| 11 noi, 18:17

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă, joi, că a depus în Parlament un proiect de lege pentru instituirea unei proceduri de autorizare în regim de urgenţă a medicamentelor indicate în protocolul de tratament al bolii COVID-19, astfel încât acestea să poată fi introduse pe piaţă.

 

Proiectul de lege vizează modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată”.
”Evoluţia pandemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2, după 1 an şi jumătate de la debutul acesteia, se manifestă cu o morbiditate şi o mortalitate nemaiîntâlnite în sec. XXI, mortalitate care a ajuns la 500 de pacienţi/zi în secţiile ATI ale unităţilor spitaliceşti din România.”, arată iniţiatorii, în Expunereade motive.
Aceştia cnsideră că ”se impune luarea unor măsuri de extremă urgenţă pentru combaterea pandemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2, prin reglementarea unei proceduri de autorizare în regim de urgenţă a medicamentelor indicate în protocolul de tratament al bolii COVID-19, ce sunt, în fapt, utilizate în prima linie, alături de vaccinuri care au fost aprobate în regim de urgenţă de către EMA-Agenţia Europeană a Medicamentului”.
”În momentul de faţă, medicamentele, cum ar fi cele antivirale, pot fi autorizate doar prin parcurgerea unei proceduri greoaie şi îndelungate în faţa Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, procedură incompatibilă cu nevoia societăţii româneşti de a asigura prezenţa pe piaţă a acestor tratamente în regim de urgenţă", a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.
La rândul său, senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, consideră că ”se impune luarea unor măsuri urgente pentru combaterea pandemiei cauzate de noul coronavirus”.
”Este necesar ca medicamentele să poată fi introduse pe piaţa românească şi administrate cât mai devreme în evoluţia bolii, la recomandarea medicilor, cu scopul de a reduce riscul de deces al pacienţilor şi de a le îmbunătăţi şansele de recuperare post-COVID. Facem apel la toţi colegii noştri parlamentari să susţină iniţiativa, ca să o putem adopta cât mai repede, în interesul societăţii româneşti", a subliniat senatorul Claudiu Târziu.

 

Tag-uri: aur, covid-19, medicamente
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ