AUR a lansat un memorandum de opoziţie la realegerea Ursulei von der Leyen în funcţia de preşedintă a Comisiei Europene

| 23 mai, 23:29

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a lansat un memorandum de opoziţie la realegerea Ursulei von der Leyen în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Iniţiativa vine ca urmare a Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again”, care a avut loc la Bucureşti, în perioada 27-28 aprilie a.c.

 

Memorandumul a fost prezentat, joi  la Bruxelles, de către candidaţii la alegerile europarlamentare din partea AUR, Cristian Terheş şi Adrian Axinia, mai arată comunicatul de presă al partidului.
De altfel, Cristian Terheş a vorbit despre abuzul făcut la nivelul Uniunii Europene, prin eliminarea contracandidaţilor Ursulei von der Leyen la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.
„Au exlcus de la dezbatere absolut toţi candidaţii conservatori, pentru a o lăsa pe Ursula von der Leyen ca singura reprezentantă a pseudo-dreptei europene, pentru a intra într-o dezbatere cu stânga. Iată unde suntem azi: cinci ani de zile, UE a fost condusă de Ursula von der Leyen şi vedem unde a ajuns: mai multă birocraţie, sărăcie, mai puţină libertate şi prosperitate şi mai puţină securitate. Ne manifestăm revolta faţă de exlcuderea candidaţilor cu adevărat conservatori din această dezbatere pentru preşedinţia Comisiei Europene. Sunt cel care a expus contractele din pandemie, în cazul de faţă semnate cu firmele Pfizer şi Moderna. Nici până azi nu ştim exact conţinutul integral al acestora”, a declarat Cristian Terheş, într-o conferinţă de presă, joi la Bruxelles.
Toto joi a avut loc şi un protest împotriva Ursulei von der Leyen, organizat de societatea civilă din Belgia. AUR a luat parte la acest protest.
Vrem ca toată lumea să înţeleagă că proiectul european se află în suferinţă din cauza deficitului de democraţie. În acest moment Europa se află sub un regim autocratic. Poziţia AUR este foarte clară: nu o mai dorim pe Ursula von der Leyen în fruntea Comisiei Europene. Dacă ar fi să recapitulez ce a făcut această doamnă în ultimii cinci ani aş începe cu progresismul care a devenit o ideologie dominantă şi a fost încurajată până a sufocat valorile tradiţionale ale unei Europe creştine şi democratice. Gestionarea pandemiei a fost catastrofală. Efectiv, ne-am luat ţeapă de zeci de miliarde de euro. Această doamnă a negociat în numele nostru şi ar trebui să răspundă penal. Ajung la Green Deal, care a făcut o Europă fragilă şi necompetitivă comparativ cu SUA şi China. Ursula von der Leyen a permis ca UE să fie acaparată şi condusă de nişte birocraţi fără chip şi nume, care de multe ori au mai multă putere decât eurodeputaţii aleşi în mod democratic. UE este mai fragilă ca oricând în faţa unui război, nu avem nicio reacţie de politică externă. Scandalurile de corupţie de la vârful UE ne-au arătat cât de uşor pot fi corupţi cu sacoşe funcţionarii UE de către ţări din Orientul Mijlociu”, a declarat Adrian Axinia, potrivit sursei citate.
Memorandumul a fost prezentat tuturor partidelor conservatoare şi suveraniste din UE şi subliniază o nemulţumire puternică faţă de actuala instituţie politică europeană, care „a devenit globalistă şi federalistă, încălcând în mod repetat principiile consacrate în tratatele sale, subminând suveranitatea statelor member şi promovând inechitatea şi standardul dublu”.
Memorandumul mai precizează, că „indiferent de orice preferinţă şi/sau diferenţe politice, ne exprimăm angajamentul de a ne opune ferm, prin toate mjloacele democratice, realegerii Ursulei von der Leyen în funcţia de Preşedinte al Comisiei Europene”.
„Vom sprijini un candidat la Preşedinţia Comisiei Europene care respectă şi apără adevăratele valori fundamentale ale civilizaţiei noastre”, mai scrie în document.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ