AUR acuză Guvernul de lipsă de reacţie faţă de manifestări ce au avut loc în Transilvania la sfârşitul săptămânii trecute

| 25 iul, 16:52

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a acuzat Guvernul, luni, de lipsă de reacţie faţă de "manifestările iredentiste şi separatiste" care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în Transilvania, în prezenţa premierului Ungariei, Viktor Orban, şi a altor oficiali de la Budapesta.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni, AUR cere o anchetă în urma meciului amical de fotbal dintre Ungaria U18 şi "aşa-zisa selecţionată a ţinutului secuiesc", care a îmbrăcat tricourile echipei Csikszereda pentru "a fenta" interdicţia impusă de Federaţia Română de Fotbal.

"Stadionul din Miercurea Ciuc a fost inaugurat cu imnul şi steagul ţinutului secuiesc, în prezenţa unei aşa-numite selecţionate a ţinutului secuiesc şi cu un susţinător declarat al ţinutului secuiesc în persoana unui înalt demnitar al statului român, ministrul Eduard Novak. Toate acestea sub privirile admirative ale lui Viktor Orban şi ale altor oficiali de la Budapesta, care se plimbă prin Transilvania ca vodă prin lobodă în ultimii ani. Mai mult, în discursul său de la Şcoala de vară, extremistul Laszlo Tokes i-a cerut lui Viktor Orban, aflat lângă el, să susţină 'eforturile de autonomie ale ţinutului secuiesc'. România a ajuns sat fără câini. Tot ce s-a întâmplat în weekendul care a trecut trădează o guvernare ineptă şi un stat aflat în disoluţie", a declarat preşedintele AUR, George Simion, citat în comunicatul de presă.

La rândul său, liderul grupului parlamentar al AUR din Senat, Claudiu Târziu, a afirmat că PNL şi PSD, prin lipsă de reacţie, "încurajează manifestări iredentiste şi separatiste" pe teritoriul ţării.

"Am văzut un exerciţiu efectiv de putere al Ungariei pe teritoriul României, care consolidează statutul de cosuveranitate a acestei ţări asupra Transilvaniei, în condiţiile în care statul român este complet absent. MAE de la Bucureşti este dator să facă precizări cu privire la caracterul vizitei şi protocolul încheiat cu partea maghiară, iar la nivelul FRF se impune o anchetă după meciul care totuşi a avut loc între Ungaria U18 şi aşa-zisa selecţionată a ţinutului secuiesc. De asemenea, românii trebuie să ştie că PNL şi PSD, prin lipsa lor de reacţie, încurajează manifestări iredentiste şi separatiste pe teritoriul nostru. Situaţia este cu atât mai gravă şi mai ruşinoasă cu cât lider al PNL şi premier este un militar, general al Armatei Române. Camarazii săi probabil că îşi rup tresele de ruşine acum", a susţinut Târziu.

Premierul ungar, Viktor Orban, a fost prezent sâmbătă la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad şi a asistat la meciul de fotbal dintre FK Csikszereda U18 şi reprezentativa U18 a Ungariei, organizat pentru a marca inaugurarea unei noi tribune la stadionul echipei din Miercurea Ciuc.

Tag-uri: aur
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ