AUR anunţă că a depus un proiect de lege în Parlament prin care propune diminuarea la jumătate a impozitelor pe salarii

| 02 feb, 22:01

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunţat că printre priorităţile din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România.

 

Astfel, AUR a depus în Parlament o iniţiativă legislativă prin care este propusă diminuarea la jumătate a impozitelor pe salarii. Proiectul de lege al formaţiunii „susţine impozitarea factorului generator de venituri, respectiv companiile care au o cifră de afaceri peste 250 mil. lei anual şi are în vedere ca factorului uman să-i fie recunoscute meritele şi să fie remunerat şi stimulat conform muncii prestate”.
Prin proiectul iniţiat de AUR, angajaţilor români le rămân mai multe resurse financiare la dispoziţie, aceste venituri putând a fi orientate către consum, economii şi investiţii, potrivit comunicatului de presă al partidului.
Iniţiativa legislativă depusă de AUR susţine impozitarea factorului generator de venituri, respectiv companiile care au o cifră de afaceri peste 250 mil. lei anual şi are în vedere ca factorului uman să-i fie recunoscute meritele şi să fie remunerat şi stimulat conform muncii prestate.
Conform sursei citate, resursele pentru acoperirea diminuării bugetului de stat vor veni din impozitarea cu 1% a cifrei de afaceri a celor mai mari companii din România – sub 1.000 la număr – cele cu venituri mai mari de 50 milioane de euro, doar în cazul în care acestea declară pierderi sau o rată a profitului mai mică de 10% din cifra de afaceri.
Astfel, potrivit proiectului AUR, „contribuabilii care depăşesc veniturile totale de 250.000.000 lei într-un an fiscal, sunt obligaţi la plata unui impozit de 1% aplicat la valoarea cifrei de afaceri, dacă profitul brut impozabil rezultat în urma activităţilor desfăşurate este mai mic de 10% din venituri”, conchide sursa menţionată.

 

Tag-uri: aur
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ