AUR cere BNR scăderea dobânzilor şi să nu îi pedepsească pe români şi mediul de afaceri

| 05 iul, 17:04

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Băncii Naţionale a României să utilizeze cu discernământ dobânda de politică monetară, astfel încât românii şi mediul de afaceri să nu fie pedepsiţi pentru lipsa de performanţă a statului. Statul român se împrumută excesiv în acest moment şi a devenit un concurent al mediului de afaceri în a culege banii de pe piaţă.

 

„Dobânda-cheie de politică monetară este motivul creşterii accelerate a indicelui ROBOR în ultimele zile, iar ratele bancare au crescut şi ele într-un ritm alert, cu sume din ce în ce mai greu de suportat de către români. În unele cazuri, aproape s-au dublat. Nu este normal ca alţii să plătească pentru lipsa de performanţă a statului român, pentru pensiile speciale nesimţite şi pentru subvenţiile acordate partidelor de la buget”, a declarat preşedintele George Simion.
Vicepreşedintele AUR Marius Luluea a adăugat că „antreprenorii români duc banii în zona economică, în servicii şi în producţie, în vreme ce statul se împrumută excesiv pentru a-şi finanţa deficitul bugetar şi datoria publică”.
„Profitul mediu al companiilor este de aproximativ 10%, ceea ce înseamnă că investiţiile cu credite ce au dobânzi de aproape 10% nu se mai justifică. BNR să impulsioneze reforma statului, nu să-i pedepsească pe românii cinstiţi şi să afecteze mediul de afaceri!”, a mai afirmat Lulea.

 

Tag-uri: aur
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ