AUR condamnă recunoaşterea de către Federaţia Rusă a independenţei regiunilor separatiste din estul Ucrainei

| 23 feb, 12:39

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă recunoaşterea de către Federaţia Rusă a "republicilor" Doneţk şi Lugansk şi îşi exprimă preocuparea faţă de "lipsa unei strategii clare a României" în cazul unei crizei majore, atât la frontiera estică a Alianţei Nord-Atlantice, cât şi în ceea ce îi priveşte pe cetăţenii români de peste Prut.

 

"Este inacceptabilă subminarea suveranităţii unui stat ce aparţine comunităţii internaţionale. Negarea, prin folosirea forţei, a dreptului fundamental al Ucrainei la independenţă şi la propriile alegeri de politică externă şi de securitate este un act pe care îl condamnăm fără niciun echivoc. Rusia pune sub semnul întrebării ordinea internaţională existentă, bazată pe forţa dreptului, înlocuind-o cu dreptul forţei. Este necesar ca Guvernul, preşedintele României şi CSAT să elaboreze o strategie naţională pentru situaţiile de criză ce pot să apară la graniţa României", a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR, citat într-un comunicat de presă, conform News.ro.
"Recunoaşterea celor două auto-proclamate republici separatiste şi ordinul de intrare a unor trupe deghizate ipocrit în forţe de menţinere a păcii se înscriu în seria actelor revizioniste ale Federaţiei Ruse, după invadarea Georgiei şi anexarea ilegală a Crimeei. Nesancţionarea şi de această dată a Rusiei ar fi injustă, contrară spiritului şi literei acordurilor de la Minsk şi dreptului internaţional. Deşi poate părea că diplomaţia a eşuat, pledăm pentru căutarea energică a unei soluţii pe calea paşnică a dialogului şi negocierilor. Salutăm orice măsuri ce vor fi de natură să ducă la dezescaladarea conflictului şi revenirea cât mai grabnică la normalitate", a afirmat, la rândul său, senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.
În acelaşi comunicat, Alianţa pentru Unirea Românilor îşi exprimă îngrijorarea faţă de soarta minorităţii româneşti din Ucraina.
"Dezinteresul autorităţilor ucrainene faţă de situaţia compatrioţilor noştri din ţara vecină, ignorarea drepturilor acestora şi refuzul constant de a remedia carenţele semnalate, în conformitate cu convenţiile internaţionale relevante, trebuie să lase locul unor politici democratice şi nediscriminatorii faţă de toate minorităţile din Ucraina, inclusiv cea românească", au arătat reprezentanţii formaţiunii.

 

Tag-uri: aur
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ