AUR: Creşterea taxelor pe proprietăţi nu este o soluţie de redresare economică

| 07 oct, 19:36

Alianţa pentru Unitatea Românilor (AUR) a transmis că este categoric împotriva creşterii taxelor pe casele şi apartamentele romanilor, susţinută de actualii guvernanţi.

 

Potrivit unui comunicat de presă al AUR, proprietătile imobiliare reprezintă o modalitate de stocare a valorii, a rezultatelor unei munci anterior desfaşurate si deja impozitate. Principial vorbind, reimpozitarea unor active la care statul nu a avut vreo contribuţie este o decizie discutabilă.  În orice caz, „subminarea prosperităţii românilor” ar trebui sa existe ca infracţiune in codul penal şi să fie aspru pedepsită.
„Bogăţia românilor este dată de volumul de capital care aparţine cetăţenilor şi este de datoria noastră să sporim averea românilor care au muncit, care muncesc, care economisesc, care îşi asumă riscuri calculate şi responsabilităţile de a creşte şi educa copii si de a-şi sprijini părinţii la senectute. Prima condiţie este aceea de a le lăsa cât mai mulţi bani la dispoziţie, din ceea ce au câştigat sau câştigă, pentru a-i aloca aşa cum consideră, în plan local, către consumul bunurilor şi serviciilor dorite şi/sau către economii şi investiţii.  Din păcate, actuala politică a statului îi prejudiciază tocmai pe cei care ar trebui sprijiniţi – pe cei harnici în trecut şi în prezent, cei cumpătaţi, economi şi pe cei întreprinzători.  Obiectivul principal al administraţiei politice care se bucură de aşa-numita “suveranitate teritorială” este “maximizarea valorii resurselor teritoriului şi a timpului oamenilor care îl populeaza”.  Aşa-zisa impozitare a capitalului reprezintă practic o reimpozitare a muncii. Prin urmare, nu disputa între impozitarea muncii şi a capitalului reprezintă principala dilemă”, mai arată sursa citată.
Statul român trebuie să îşi asigure finanţarea cu precădere din valorificarea utilizării resurselor naturale si umane, a infrastructurii teritoriului şi a activelor sale, precum şi din serviciile necesare prestate cetăţenilor, nu din impozitarea sub diverse forme a timpului muncit în trecut sau în prezent de către oameni, iar acumularea de capital trebuie să fie o posibilitate disponibilă tuturor românilor.
Sursa menţionată mai precizează că România trebuie să treacă de la o impozitare injustă a veniturilor şi capitalurilor la o contribuţie justă la consumul resurselor naturale şi de timp al românilor.
AUR mai consideră că eliminarea deficitelor bugetare, cu precădere la nivelul cheltuielilor curente ale statului ar trebui să constituie o prioritate absolută, pentru a nu sărăci suplimentar oamenii şi prin inflaţie.
Doar investiţia eficientă într-o infrastructură necesară ţării ar putea justifica un eventual deficit temporar, adaugă sursa amintită.
Prin urmare, AUR este împotriva creşterii taxelor pe proprietate şi solicită guvernului şi partidelor din Coaliţia pentru Sărăcirea Românilor să renunţe la această iniţiativă.

 

Tag-uri: aur
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ