AUR: Decizia Tribunalului Bucureşti privind falimentul Euroins ridică probleme de legalitate

| 09 iun, 20:29

Preşedintele AUR, George Simion, consideră că decizia Tribunalului Bucureşti privind falimentul Euroins ridică "probleme de legalitate", motiv pentru care este necesară o investigaţie jurnalistică sau o investigaţie parlamentară.

 

"Telenovela falimentului Euroins a ajuns într-un moment final. Tribunalul Bucureşti a declarat falimentul Euroins ca urmare a solicitării Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). În acest moment, peste 2,7 milioane de români care au poliţe de asigurare la Euroins sunt în situaţia în care trebuie să achiziţioneze noi poliţe RCA", se arată într-un comunicat al AUR transmis, vineri, AGERPRES.
George Simion a atras atenţia că în contextul deciziei Tribunalului Bucureşti, lichidatorul judiciar provizoriu numit de instanţă este CITR Filiala Bucureşti SPRL, "cunoscută drept Casa de Insolvenţă Transilvania, aceeaşi companie care a fost desemnată administrator judiciar al City Insurance, celălalt colos de pe piaţa asigurărilor, care a falimentat".
"Este cel puţin ciudat că în România nu s-a găsit un alt lichidator judiciar în afară de vestita Casă de Insolvenţă Transilvania. Euroins este a patra societate de asigurări care a intrat în faliment, la 2 ani după City Insurance. În momentul de faţă, după decizia Tribunalului Bucureşti privind falimentul Euroins, lichidatorul judiciar care se ocupă de City Insurance, Euroins, dar şi Carpatica este aceeaşi casă de insolvenţă, şi anume CITR, cunoscută drept Casa de Insolvenţă Transilvania", a afirmat George Simion, citat în comunicat.
La rândul său, avocatul Gheorghe Piperea a subliniat faptul că "din punct de vedere legal ne confruntăm cu o problemă extrem de gravă în urma deciziei Tribunalului Bucureşti, pentru că City Insurance, al cărui lichidator este CITR, este debitor al Euroins".
"În acest caz, legea spune că nu poate exista acelaşi lichidator pentru ambele companii. Cu toate acestea, instanţa de judecată a trecut astăzi cu vederea peste această problematică şi i-a numit pe cei de la Casa de Insolvenţă Transilvania să se ocupe şi de Euroins. Acest lucru survine după ce, în urmă cu 2 săptămâni, cei din conducerea ASF au venit şi au spus că ei consideră că trebuie să se numească drept lichidator acea companie care întruneşte cele mai multe puncte în urma evaluării, evaluare pe care a făcut-o tot ASF. În mod firesc, ASF ar fi trebuit să ştie situaţia în care se găsesc Euroins şi City Insurance, dar şi faptul că cei de la Casa de Insolvenţă Transilvania nu pot fi lichidatori în acest caz", a precizat Gheorghe Piperea.
Preşedintelui AUR susţine că decizia pronunţată vineri de Tribunalul Bucureşti este neconcurenţială.
"În momentul acesta, dacă facem o radiografie a profesiei de lichidator, putem afirma fără a greşi că ea nu mai există. Există doar cei de la CITR şi prietenii lor. Cele mai mari dosare ce vizează falimentul unor companii se acumulează toate în mâinile acestei companii, pe care nici măcar nu putem să îi calificăm drept lichidatori, ci mai degrabă nişte dispeceri de bani publici, care, pentru a putea să îşi desfăşoare activitatea, externalizează activităţile de consultanţă, de avocatură către părţi terţe. Nimeni nu i-a întrebat şi nu îi întreabă absolut nimic", a adăugat Simion.
De asemenea, preşedintele AUR a solicitat demisia conducerii ASF, pe care o numeşte "o instituţie inutilă, sub supravegherea căreia s-au prăbuşit, unul după altul, lideri de piaţă".

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ