AUR: E nejustificată urgenţa cu care Guvernul a hotărât demararea campaniei de vaccinare în rândul copiilor

| 03 iun, 18:39

Alianţa pentru Unirea Românilor solicită Guvernului să reconsidere acţiunea de vaccinare a copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani, despre care spune că este "nejustificată".

"AUR consideră nejustificată urgenţa cu care Guvernul României a hotărât demararea campaniei de vaccinare în rândul copiilor, la doar câteva ore după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. (...) AUR cere Guvernului să reconsidere decizia cu privire la campania de vaccinare a minorilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, o măsură fără fundament ştiinţific, care încalcă flagrant principiile morale ale politicilor publice consacrate interesului suveran al copilului", susţine Alianţa, într-un comunicat, potrivit Agerpres. 

În opinia AUR, motivaţia Guvernului de a vaccina şi copiii şi adolescenţii pentru a obţine o "ipotetică" imunitate de turmă este "un act imoral şi supune această categorie de vârstă unui potenţial risc major, fără să existe vreun beneficiu susţinut ştiinţific, aceasta în contextul în care în rândul copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani mortalitatea şi morbiditatea cauzate de COVID sunt, statistic, zero, măsura este arbitrară şi nelegitimă".

Tag-uri: aur, copii, vaccinare
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ