AUR: PNL şi Nicuşor Dan dau afară sute de muncitori de la STB, cu complicitatea PSD

| 20 apr, 19:45

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) avertizează că aproximativ 200 de angajaţi ai Societăţii de Transport Bucureşti (STB) urmează să fie daţi afară de PNL şi Nicuşor Dan, cu complicitatea PSD, ca răzbunare pentru că sindicaliştii şi-au permis să îşi ceară drepturile în luna ianuarie a acestui an.

 

„Dacă era om serios, directorul Adrian Criţ, numit în funcţie de PNL şi protejat de Nicuşor Dan, ar fi discutat cu sindicaliştii şi ar fi stabilit de comun acord o serie de măsuri pentru remedierea problemelor cu care se confruntă societatea. Aşa, acesta nu se dovedeşte a fi decât un politruc cinic. AUR a apreciat drept legitime, la vremea respectivă, revendicările lucrătorilor, şi chiar a propus un set de soluţii pentru deblocarea situaţiei. Rămânem alături de şoferi şi familiile lor şi vom sesiza Avocatul Poporului cu privire la ilegalităţile comise, precum şi Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Senatul României”, a declarat deputatul AUR George Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului.
La rândul său, liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a precizat că „în Săptămâna Mare, circa 200 de angajaţi ai STB au fost anunţaţi că vor fi daţi afară, pe criterii care amintesc de alte vremuri”.
„Pur şi simplu, pentru că nişte oameni şi-au permis să-şi ceară drepturile - condiţii mai bune de muncă, autobuze noi şi stoparea furtului prin intermediul companiilor de partid - aceştia sunt eliminaţi acum, cu titlu de răzbunare. Aşa înţelege Nicuşor Dan să rezolve problemele din STB: eliminându-i pe cei incomozi. Aşa înţelege PNL să respecte demnitatea umană: strivind-o. Aşa înţelege PSD să respecte lupta sindicală: trădând-o”, a explicat Târziu.
Alianţa pentru Unirea Românilor solicită conducerii STB să revină asupra deciziei de a-i da afară pe cei 200 de şoferi şi să aplice măsuri adecvate şi proporţionale.

 

Tag-uri: aur
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ