Australia își reia atacurile aeriene în Siria după suspendarea acestora pentru două zile

| 23 iun, 11:01

Australia a anunțat joi că va relua atacurile aeriene în Siria după ce le-a suspendat pentru două zile, ca urmare a avertismentului Rusiei împotriva oricărui survol al zonelor din Siria în care operează forțele sale aeriene, informează agenția de presă DPA.

Avertismentul rus a venit după ce un avion de luptă american a doborât un aparat al forțelor proguvernamentale siriene la începutul acestei săptămâni.

"Ca urmare a anunțului (Rusiei) conform căruia ea încetează eforturile de detensionare a conflictului cu forțele aeriene ale coaliției în Siria, Australia a inițiat temporar o pauză operațională pentru atacurile sale aeriene în Siria", a precizat un purtător de cuvânt al armatei australiene. "Aceasta a fost o măsură de precauție, pentru a-i permite coaliției să evalueze riscurile operaționale. Suspendarea a încetat", se spune în comunicatul forțelor militare australiene.

Australia este membră a nucleului de țări care conduc operațiunile militare din Irak și Siria. Ea s-a raliat coaliției conduse de SUA împotriva grupării Statul Islamic (SI) în august 2014 și și-a extins atacurile aeriene în Siria un an mai târziu, după o solicitare a Washingtonului.

Australia a întreprins printre cele mai multe atacuri aeriene în Siria și Irak.

Luni, Moscova a avertizat că va considera ținte orice fel de aparate de zbor care survolează zonele din Siria în care operează forțele aeriene ruse. Ministerul Apărării rus a anunțat că Statele Unite nu au folosit canalul de comunicare cu Rusia înainte de a doborî un avion aparținând regimului de la Damasc.

Ministerul Apărării din Rusia a mai anunțat că suspendă începând din 19 iunie acordul cu SUA privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ