Australia recunoaşte că a fost ţinta unui atac cibernetic de anvergură în 2015

| 21 apr, 11:34

Australia a recunoscut joi că anul trecut una dintre agenţiile sale guvernamentale a fost ţinta unui atac cibernetic de anvergură şi a anunţat că a alocat fonduri substanţiale pentru a combate atacurile cibernetice, transmite AFP.

Prim-ministrul australian Malcolm Turnbull a evitat să acuze China de comiterea atacului respectiv, limitându-se la a declara că ''au fost făcute eforturi de către actori externi, guvernamentali sau nu, pentru a penetra'' sistemele informatice ale agenţiilor guvernamentale australiene. 

''Sunt în măsură să confirm că Biroul de Meteorologie a fost victima unei intruziuni informatice de anvergură care a fost descoperită la începutul anului trecut şi că Departamentul pentru relaţia cu parlamentul a fost victima unei intruziuni similare în ultimii ani'', a declarat Turnbull, într-o conferinţă de presă la Sydney. 

În luna decembrie, Australian Broadcasting Corporation a acuzat autorităţile de la Beijing că au încurajat un atac cibernetic împotriva sistemului informatic al guvernului de la Canberra. 

Biroul de Meteorologie este dotat cu unul dintre cele mai puternice servere din Australia. 

Malcolm Turnbull a anunţat un pachet de 230 de milioane dolari australieni (159 milioane de euro) pentru a combate criminalitatea cibernetică, sumă care se adaugă celor 400 de milioane dolari australieni (circa 275 milioane de euro) alocate acestui domeniu pentru următorii zece ani. 

Pagubele anuale provocate de atacurile cibernetice la adresa Australiei sunt estimate la 1 miliard dolari australieni (687 milioane de euro). 

În anul 2011, au fost piratate computerele premierului, ministrului de externe şi ministrului apărării din Australia, presa locală susţinând că la originea atacului s-au aflat serviciile secrete chineze.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ