Automobilul care va schimba LUMEA. E de 1000 de ori mai IEFTIN decât unul care merge pe benzină

| 25 oct, 2013

Lumea este în continuă schimbare, iar resursele finite ale acestei planete dau mari bătăi de cap marilor industrii. Cercetătorii consideră că, potrivit ultimelor calcule, dacă ritmul de creştere al populaţiei îşi va menţine ritmul actual, resursele naturale ale planetei se vor termina mult mai repede decât fusese preconizat iniţial.

Astfel, benzina, motorina - principalele surse de alimentare ale maşinilor se vor scumpi extrem de mult. O companie din SUA, din domeniul energiei şi tehnologiei oferă o soluţie uimitoare.

Laser Power Systems a început dezvoltarea unui autoturism care să se deplaseze folosindu-se de thoriu, pentru a produce electricitate.Charles Stevens, preşedintele acestei companii, a declarat că un singur gram de thoriu poate produce energia furnizată de 28.000 de litri de benzină, iar cu 5 grame s-ar produce mai multă energie decât ar putea fi folosită de maşină pe durata ciclului de viaţă, fără a fi nevoie să mai alimenteze vreodată.

Motorul, care ar funcţiona pe bază de thoriu, ar cântări 200 de kilograme, putând fi astfel instalat pe orice autovehicul. Costurile sunt extrem de ieftine, comparate cu preţurile motorinei şi benzinei, fiind chiar şi de 1000 de ori mai scăzute

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 2013
GabrielC
probleme de dislexie? De logica?..de exprimare?
Urmeaza, te rog- draga Luiza- ceva cursuri pe la vreo scoala ( nu-ti tre`be una cu staif- merge si o scoala generala de cartier); Ai sa vezi: iti vei imbunatati simtitor posibilitatile de exprimare in limba romana, si- chiar si logica); Apoi- poti incepe sa si citesti ceva ( altceva decat "foile" de cancan-uri- si etichetele de haine de prin mall-uri); Ai sa vezi apoi diferenta;
Probabil doreai sa spui ca autovehicolul aflat in dezvoltare al americani va CONSUMA de 1000 de eori mai putin decat unul conventional; De ieftin...am dubii
26 oct, 2013
Saioc Claudiu
Vrei sa faci bani de acasa sau in timpul liber? Nu iti garantez sume exorbitante dar in 2-3 luni poti face cu siguranta 20-30 ron / zi in cateva min. Nu faci decat sa vizionezi oferte , convinge-te singur, este distractiv si esti si platit pt asta. Si eu am fost sceptic dar dupa 6 luni de zile am inceput sa fiu multumit cu 25 $ pe zi. 6$ la inregistare prin link-ul de mai jos:
http://www.maildirect.ro/inregistrare/d42ac335f19fbe63149cac9cae99ecf2
26 oct, 2013
Securistul
Banii sunt ochiul dracului !
Este diabolic ceea ce faci. Banul adevărat se muncește. Nu mai încuraja escrocheriile !
26 oct, 2013
che
"Costurile sunt extrem de ieftine..."
Costurile sunt mari sau mici, produsele sunt ieftine sau scumpe...
27 oct, 2013
Nastratin
Adevar grait-ai. Da' jurnalistu' asta de la Spiru Haret nu va pricepe in veci chestia asta.
25 oct, 2013
Razvan
Posibil SF...
http://revolution-green.com/2013/10/20/thorium-powered-car-1-million-miles-8-gsm-fuel/

adica, mai pe romaneste, motorul asta presupune microfisiune nucleara inghesuita intru controlare in 227 kg de "chestii" convolute si atent monitorizate.

Cred ca mai curand va aparea teleportarea...
25 oct, 2013
asmdv
mda
o companie fara un portofoliu. arunca o stire.. intr-adevar doar vise
26 oct, 2013
Nistor
Sa stii ca....cam este adevarat , se vehiculeaza de ceva timp sa se converteasca centralele nucleare pe toriu, fiind mult mai sigur , din cauza radiatiilor alfa pe care le emite si care sunt slab penetrante, un scut de aluminiu de citiva mm este arhi suficient. Problema este alta....Se numeste lacomie, si este momentan cea mai raspindita in natura, cam greu sa te lupti cu un asemenea '' element '' Cit despre dezvoltarea si adaptarea la autovehicule....aici ai dreptate, au smecherii planetei grija sa nu apara cit de curind asemenea tehnologie....ar fii prea frumos....transporturile sa fie cele mai ieftine servicii....inchipuieti cu cit s-ar ieftini 95% din tot ce se produce pe glob si este transportat cu vreun mijloc de transport alimentat astfel si poluarea....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ