Autoritatea de Supraveghere Financiară va fi condusă de Radu Ruşanu

| 23 apr, 2013

Dan Radu Ruşanu, candidatul propus pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a primit, marţi, aviz pozitiv din partea comisiilor de Buget, Finanţe şi Economie din Parlament.

Parlamentul se va reuni miercuri pentru a aproba înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară după ce preşedintele Traian Băsescu a promulgat, marţi, Legea referitoare la această nouă organizaţie.

În urma înfiinţării ASF, vor fi desfiinţate Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

De asemenea, au mai primit aviz favorabil şi Daniel Dăianu, candidatul propus pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, Mircea Ursache, pentru postul de vicepreşedinte, Tudor Daniel (vicepreşedinte) şi Ion Giurescu (vicepreşedinte).

Potrivit economica.net, Dan Radu Ruşanu este deocamdată incompatibil pentru această funcţie. Şi asta deoarece soţia şi fiica acestuia sunt acţionari semnificativi la o societate comercială listată la Bursa de Valori Bucureşti, Internaţional SA Sinaia, societate care administrează o unitate hotelieră din Sinaia.În aceste condiţii, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, Dan Radu Ruşanu nu poate fi membru în conducerea ASF, dat fiind că Autoritatea se ocupă de supravegherea societăţilor listate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ