Numărul autorizaţiilor de construcţie, în creştere faţă de 2012

| 28 mai, 2013

Un număr de 3.594 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale au fost eliberate în luna aprilie a acestui an, în creştere cu 17,9% faţă de luna martie 2013 şi cu 16,2% faţă de luna aprilie 2012, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

61,7% din autorizaţii au fost eliberate pentru zona rurală.

Potrivit INS, distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+181 autorizaţii), Sud-Est (+129 autorizaţii) şi Bucureşti-Ilfov (+90 autorizaţii).

Comparativ cu luna aprilie a anului trecut, se remarcă o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (+500 autorizaţii). Cele mai importante creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+138 autorizaţii), Sud-Est (+92 autorizaţii), Vest (+91 autorizaţii) şi Bucureşti-Ilfov (+70 autorizaţii). Scădere s-a înregistrat în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia (-19 autorizaţii).

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate în primele patru luni din acest an a crescut cu 5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în ianuarie-aprilie fiind eliberate 10.467 astfel de autorizaţii, 

Cele mai importante creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (+205 autorizaţii), Vest (+164 autorizaţii) şi Centru (+135 autorizaţii). Scăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare: Sud-Vest Oltenia (-27 autorizaţii), Nord-Est (-23 autorizaţii) şi Sud-Muntenia (-16 autorizaţii).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ