Autostrada A8 Iași – Târgu Mureș: Corina Crețu anunță că poate fi construită cu fonduri europene

| 09 noi, 09:27

Comisarul European Corina Crețu a anunțat pe Facebook că Autostrada A8, Ungheni – Iași – Târgu Mureș, poate fi finanțată din fonduri europene și a spus că ”rămâne la latitudinea autorităţilor române dacă doresc să facă o solicitare în acest sens Comisiei Europene”. Declarația sa vine pe fondul votării în Parlament a unui proiect de lege inițiat de Opoziție, în frunte cu PMP, care obligă Guvernul să construiască autostrada în patru ani.

”Reiterez disponibilitatea mea și a serviciilor DG REGIO de a finanța prin fonduri europene studiul de fezabilitate și etapizarea construcției autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Aceasta poate fi eligibilă pentru cofinanţare din Fondurile structurale şi de investiţii europene, având în vedere faptul că face parte din reţeaua TEN-T de bază, fiind inclusă totodată și în Master Planul General de Transport. Rămâne la latitudinea autorităţilor române dacă doresc să facă o solicitare în acest sens Comisiei Europene”, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Guvernul Dăncilă a dat aviz negativ autostrăzii, iar PSD este în continuare reticent față de proiect, spunând că nu are bani.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ