Autovehiculele noi vor fi echipate din 2015 cu eCall 112. Cum va funcţiona noul sistem

| 14 oct, 2013

Autovehiculele noi vor fi echipate, din octombrie 2015, cu sistemul eCall 112. În cazul unui accident grav, sistemul eCall apelează automat numărul de urgenţă 112 şi transmite serviciilor de urgenţă starea în care se află vehiculul, un astfel de serviciu având o mare importanţă mai ales în cazul în care conducătorul maşinii se află în imposibilitatea de a efectua un apel telefonic, potrivit Yahoo! News.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România estimează că noul sistem ar putea contribui la salvarea a până la 2 500 de vieţi pe an.

"Tehnologia eCall are un mare potenţial de a salva vieţi, prin reducerea în mod dramatic a timpului până la intervenţia serviciilor de urgenţă, iar acest efect se obţine în întreaga UE”, a declarat Siim Kallas, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisarul responsabil de sectorul transporturilor.

Comisarul european a precizat că anul trecut 28.000 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 1,5 milioane de persoane au fost accidentate pe drumurile din Uniunea Europeană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ