Avem calul alb, mai lipseşte salvatorul

| 13 dec, 2013

Privit din afară, cu bună credinţă şi cu naivitate, omul pare nebun. Nu că l-aş credita nici eu, abuziv, cu prea multe ţigle pe casă, dar, detaşându-te de isterie şi cunoscându-l, te gândeşti la un plan. Care începe cu activarea subită a propagandiştilor, plângeri la înaltele cancelarii şi riposta rapidă a ambasadelor, continuă cu proteste de stradă şi cu lanasarea dezbaterii publice despre Legislativ ca principal factor de corupţie.

Un om a cărui demitere au votat-o 90% dintre alegătorii prezenţi la urne şi care a refuzat să-şi părăsească funcţia abuziv ocupată cere ritos demisia altor oameni, validaţi legal de voturile a 70% dintre votanţi.

Acelaşi om povesteşte, într-o epidemie logoreică de domeniul viselor rele, cum i-a trecut lui prin cap, deşi Constituţia (la care face apel mereu când dă de belea) nu-i permite, să dizolve Parlamentul, forul democratic reprezentativ al statului român (conform aceleiaşi cărţulii pe care o poartă în buzunarul de la piept).

Privit din afară, cu bună credinţă şi cu naivitate, omul pare nebun. Nu că l-aş credita nici eu, abuziv, cu prea multe ţigle pe casă, dar, detaşându-te de isterie şi cunoscându-l, te gândeşti la un plan. Care începe cu activarea subită a propagandiştilor, plângeri la înaltele cancelarii şi riposta rapidă a ambasadelor, continuă cu proteste de stradă şi cu lanasarea dezbaterii publice despre Legislativ ca principal factor de corupţie şi ar trebui să atingă punctul culminant cu totala delegitimare a liderilor puterii.

Şi, în perspectiva prezidenţialelor, ca-n basmele copilăriei, apariţia salvatorului politic pe un cal alb. Musai propus de el, că se pricepe la oameni, democraţie şi politică…

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 dec, 2013
alexandru mangu
Dispret fara margini.
Personajul demis e ridicol dar ticalos cu camarila lui; va gasi o martoaga sa murdareasca pamantul bun si sfant de la nana, precum a pangarit totul. Iar se va avea mereu cativa semianalfabeti care insulta internetul prin ce debiteaza -forma fara fond asisderea lui antonescu , ungureanu r, lazaroiu etc. , dar nu mai au de unde fura sa-si plateasca mercenarii tot mai disperati .
13 dec, 2013
esticretindecitetratez
LOL
Văd că ți-ai înghițit limba. Te-ai prins și tu ce porumbel ai scos pe gaura aia de sub nas? Ia uite ce zice wikipedia și ai putea să găsești și singur, dacă ai mai folosi internetul și la altceva înafară de postări de postac băsist: Gândul este un cotidian din România, lansat la data de 4 mai 2005 ... Adrian Năstase a fost premier până în decembrie 2004. Tot wikipedia... Nice try, mai ai două, după care schimbăm terenul și încerc și eu să ghicesc cine ești. Deal?
13 dec, 2013
cantautor
platit bine la privat pentru munca prestata,a locuit ani de zile intr-o locuinta sociala in locul altora,fara posibilitati...
a fost consilierul unui raposat ministru..la privatizari..
tine prelegeri de etica..face aprecieri
privit din afara ,cu buna credinta,pare credibil..
de fapt,e un "traseist "in ziaristica
13 dec, 2013
esticretindecitetratez
Canciautorule...
...te știam de postac, nu de securist. De unde știi tu toate detaliile astea, băi, băiatule? Ai ochi albaștri cumva?
13 dec, 2013
cantautor
cand erai tu corector-maturator la Gandul,pe print,atunci cand era bine,pe timpul lui Nastase,cu presa aia aservita,netul era ca si acum,liber...
13 dec, 2013
esticretindecitetratez
:))
Vorbește gura fără tine și habar nu ai ce spui, fraiere...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ