AVERI nejustificate identificate de ANI. Cine sunt aleşii cu probleme

| 18 iun, 16:22

Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate de către GHINEA FRUSINA, fost Primar al Comunei Movila Banului, Județul Buzău, COVLEA NANDI, Primar al Comunei Prunişor, Judeţul Mehedinţi, și DRAGU IONEL, Primar al Comunei Măldărești, Județul Vâlcea.

1) Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 199.100 Lei (aprox. 47.477,7 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către GHINEA FRUSINA, fost Primar al Comunei Movila Banului în perioada 19 iunie 2008 - 31 decembrie 2012.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Ploiești, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către GHINEA FRUSINA în perioada 19 iunie 2008 - 31 decembrie 2012.

2) Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 399.230,59 Lei (aprox. 89.513,58 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către COVLEA NANDI, Primar al Comunei Prunişor, împreună cu soția, în perioada 24 iunie 2008 - 31 decembrie 2012.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către COVLEA NANDI în perioada 19 septembrie 2008 - 31 decembrie 2012.

3) Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 174.814,37 Lei (aprox. 39.196,05 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către DRAGU IONEL, Primar al Comunei Măldărești, împreună cu familia, în perioada 03 iunie 2008 - 31 decembrie 2012.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Pitești, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către DRAGU IONEL, împreună cu familia, în perioada 03 iunie 2008 - 31 decembrie 2012.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. COVLEA NANDI nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ