Avertisment din partea ANPC: Românii trebuie să citească cu atenție eticheta

| 22 sep, 16:42

Cetățenii trebuie să cumpere numai din locuri autorizate, să se informeze bine și să păstreze bonul fiscal, a declarat marți președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Marius Dunca, în cadrul unei conferințe de specialitate.

"Românii trebuie să citească cu atenție eticheta, dar pentru a se asigura că nu este un produs contrafăcut nu este suficient. Dacă un produs al unui brand de top are un preț mic, este un alt semn că ar putea fi contrafăcut. Dacă facem cumpărături din mediul online trebuie să citim cu atenție și comentariile. Autoritatea duce o campanie de educare prin care informăm cetățenii să cumpere numai din locuri autorizate. Într-o economie de piață sănătoasă, ar trebui să venim cu produse sigure, care să satisfacă în același timp nevoile consumatorilor, dar în prezent există și multe contrafaceri, produse mai puțin sigure", a spus Marius Dunca.

Președintele ANPC a participat, marți, la conferința "România clandestină: De la problemele de piață ale producătorilor, la riscurile consumatorilor", organizată de Camera de Comerț și Industrie a României.

"Am crescut amenzile pentru practicile comerciale incorecte, de la 20.000 lei, la 100.000 lei și cu măsură complementară de încetare a acestei practici. Practici comerciale incorecte sunt și atunci când sunt afectate interesele financiare ale consumatorului, respectiv punem un preț la raft și la casa de marcat este altceva, sau un produs are o altă componență decât cea de pe etichetă", a mai spus Dunca.

Conform acestuia, este important ca cetățenii să ceară bon fiscal pentru orice produs cumpărat deoarece numai așa pot face sesizări și, ulterior, pot fi despăgubiți dacă produsul nu corespunde caracteristicilor de pe etichetă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ